2016 m. sausio 11 d., pirmadienis

Filmas: "Naujokas" / "The Intern"




Sveiki, skaitytojai,

Kai kada norisi tiesiog pabėgti į linksmą ir viską atimantį pasaulį, kur komikiniai personažai blaškosi tarp banalybės ir savo egzistencinių klausimų. Gal taip galėčiau apibūdinti tokį smagų Nancy Meyers filmą „Naujokas“ (angl. The Intern) (2015). Na, režisierė puikiai žinoma, kaip „Tai sudėtinga“ (2009) filmo su Meryl Streep kūrėja, taip pat kalėdinė romantinė komedija „Atostogos“ (2004) su Kate Winslet... Režisierei visada rūpi šmaikštūs gyvenimiški ir kartu neįtikėtinai kontrastiški siužetiniai elementai.

„Tai sudėtinga“ man buvo itin vykęs ir patikęs filmas, mažiausiai žavesio kažkodėl paliko „Atostogos“, o štai „Naujokas“ ir vėl puiki komedija. Šiame filme gerai dera jaunatviškas Robert De Niro vaidmuo – į pensiją išėjęs vyras, palaidojęs savo žmoną, vėl nori pasijusti reikalingu ir pradeda naujokų programą pensininkams, taip jis atsiduria pas jaunąją Anne Hathaway, kuri iš esmės lyg ir atlieka „Ir velnias dėvi Pradą“ savo priešingą vaidmenį – čia ji besiplečiančios kampanijos vadovė, vos visur suspėjanti ir turinti gausybę asmeninių problemų. Lyg ir komedijinė pora, susėjusios skirtingos kartos, tačiau netikėtai šioji pora ne tiek „prikolina“, bet papildo savo darbą ir asmeniniu santykiu tai, ko iš esmės trūko iki šiol abiems personažams. 

Šiaip niekada nebuvau Robert De Niro gerbėjas, ir visi jo vaidmenys, pradedant „Taksi vairuotojas“, kaip nuo žąsies vanduo, tačiau šiame filme jis toks elegantiškas, nusimetęs brutalumo įvaizdį ir pagaliau virtęs kažkuo visiškai kitu. Žinoma, Anne Hathaway buvo kaip visada savo charizmos amplitudėje, visada norisi į ją žiūrėti, nesvarbu, ar tai būtų raudanti Fantine „Vargdieniuose“, ar vargšė Pelenė „Užburtoji Ela“. Filmas smagus, tiesiog kažkaip sunkiai virškinu tas riebias amerikiečių komedijas, tačiau šioji, atliepiant ir kritikų neblogus atsiliepimus, man patiko ir „sulindo“ kaip kuolas į juoko ištroškusią sausą žemę.

Mano įvertinimas: 8.5/10
Kritikų vidurkis: 51/100
IMDb: 7.2


Jūsų Maištinga Siela

1 komentaras: