2016 m. gegužės 14 d., šeštadienis

Eurovizija 2016: Antrojo pusfinalio komentarai ir įspūdžiai





Sveiki, skaitytojai,

Kadangi jau kaip mokinukas nuosekliai pasidalijau pirmojo pusfinalio įspūdžiais, tai šįkart trumpai pakomentuosiu ir antrojo pusfinalio pasirodymus. Jeigu prieš trejetą metų dominavo botoksas, silikonas ir visokia kitokia įranga atlikėjų kūne, tai šiemet kaip niekad atlikėjai atrodo normalūs. Tiesa, antrasis pusfinalis, kuriame sėkmingai pasirodė Donny Mantell, lyg ir mano akimis, turėjo būti daug stipresnis, tačiau kažkaip tokių dainų, kuriuos norėtųsi klausytis ir turėti prie širdies praktiškai be Ukrainos pasirodymo nebuvo...

Na, gerai, arba buvau labai apsimiegojęs, ar šiaip, tačiau šio pusfinalio įspūdžiai gana blankoki, sužiūrėta be didesnio įdomumo, kai kurių net dainų neatsimenu, pvz., Airijos atlikėjo iš grupės „Westlife“, kurio tik stovėsena patiko, nes daina absoliučiai neįstigo, o ir atlikimas nebuvo tvirtas, koks galbūt turėjo... Beveik neabejojau, kad baltarusis pateks į finalą, nes nemažai „bašliaus“ sukišta į pasirodymą – holograminiai vilkai ir pats nuogas atlikėjas turėjo pritraukti, o ir daina visai lyg ir nieko, tačiau Rusija negalėjo šiame pusfinalyje balsuoti ir Baltarusija, kuri šiaip jau ganėtinai izoliuota šalis, nebeturėjo šansų, kas visiškai priešingai buvo su Ukraina, kuri yra ir šiaip karštas politinis taškas. Nepaisant konteksto, tai labiausiai sujaudinęs kūrinys ir Jamalos atlikimu galima didžiuotis, taip, kaip ji ištransliuoja užtikrintai ir laisvai emocijas, gali pavydėti tie atlikėjai, kurie kartais tiesiog perspaustai „triedžia“ vien juokingas grimasas. Kartais ir latvis jau išspausdavo tokią skausmingą išraišką, kad nebesuprasi, ar jam skaudą dantį, ar yra įsijautęs į kūrinį. Tiesa Latvijos šiųmetis kūrinys „visai nieko“ ir kuo daugiau klausausi, tuo labiau patinka. Ir šįkart broliai finale su mumis.

Patiko man žydraakio lenko pasirodymas. Gražūs plaukai. Ir nuostabus balso tembras! Tačiau įsiklausius į dainos tekstą, darosi šiek tiek apmaudu, kad daina „juoda ir balta“ pernelyg paprasta. Izraelio atstovas galbūt gali pasigirti nebent tuo, kad iš kilometro skleidžia homoseksualumą, ko negaliu pasakyti apie dainą, nors Užkuraičiui, kiek supratau iš komentaro, patiko, o štai man pilka, juoda daina, tačiau žydai ne tik tautybė, bet ir savotiška organizacija, todėl solidarumas politiškai išgelbėjo ir atlikėjas jau finale.

Štai Šveicarijos atlikėja mane nustebino. Ne daina, žinoma, bet žila „plaukuosena“ ir tikriausiai ji tikra sportininkė, nes tie nuolatiniai pritūpimai tikriausiai visiems įsiminė. Taip mielai tūpčiojo, o aš gi irgi ne šventasis, man iškart – ar ji su tokia šypsena ir nuoširdumu atsistoja kaskart nuo unitazo? Štai subtilioji Australijos atlikėja buvo viena iš vakaro favoričių – puikus kūrinys, puikus atlikimas, tačiau jos baisi suknelė vienu momentu man priminė kaklo įtvarą. Ir išvis, kas rengia tuos atlikėjus, kad net baisu kartais žiūrėti. Jau geriau suknė iš Gariūnų, nei tos baisios agroplėvelės! Tiesa, visai nenustebčiau, jeigu australės daina būtų trejetuke, nes kūrinys rimtas, teks jai susikauti politiškai su Rusijos atlikėju. 

Alternatyviosios Gruzijos muzikos atlikėjai apskritai nepadarė jokio įspūdžio, gal kiek stebėjausi visai neblogu sceniniu pateikimu, tačiau daina... Palaukit, apie ką ta daina? Nebeprisimenu. Auksu tviskanti Albanija buvo tokia nuobodi ir neįsimintina, kad net padariusi 100 atsispaudimų ant nykščio, nepatektų į finalinį turą. Danija šiemet irgi skystokai pasirodė, nors berniukai aptemtais džinsais ir stengėsi trykšdami jaunatviškumu, tačiau nelabai už juos balsavo, o gal ir komisijai kas nors kito patiko, nors dabar perklausant dainą iš naujo, galiu pasakyti, kad ji lengva ir turėjo visai neblogų šansų sužibėti. Štai serbė pasirodė labai daininga, jos balsas sodrus ir bla bla bla, tačiau daina nelabai patiko. Bulgarijos atstovė išvis nepatiko. Makedonijos atlikėja Kaliopei geriau mano ausytėms nedainuoti apskritai. Norvegija, mano akimis, turėjo realius šansus patekti, tačiau, matyt, komisijos nariai pastebėjo jaudulį ir išėjo šnipštas. Štai sėkmingai pasirodė devyniolikmetė iš Belgijos. Jos norėjosi klausytis, nors gal daina pati neatsidurs mano mp3, tačiau atgaiva kažkokia Eurovizijoje buvo.

Iš esmės tikiuosi kur kas įdomesnio finalo, kadangi jame pasirodo ir Lietuvos atstovas. Šiaip kažkokių išskirtinių pastebėjimų neturiu. Donny Montell buvo tikrai geras, šarmingas ir per salto nesuklupo, nors vėlgi, tie dūmai lyg ir paslėpė pusę šou ir didelė dalis žiūrovų net nesuprato, kad ten buvo salto, tiesiog atrodo, kad jis įsibėgėjo ir tiesiog pašoko nuo tramplyno. Reikėjo šitą akcentuoti, sulėtintai ir atvirai demonstruoti.

Štai mano favoritai iš šio pusfinalio:




Jūsų Maištinga Siela

2 komentarai:

  1. Kai pirmąsyk klausiausi Latvijos pasirodymo, visai nepaliko įspūdžio, bet per pusfinalį atkreipė dėmesį. Nuo tada nebegaliu atsiklausyti jo :) Australija labai kokybiškai atrodė. Ukraina taip pat paliko kur kas didesnį įspūdį nei kai kažkada klausiausi. Belgija patiko vien todėl, kad pasirodymas visiškai išsiskyrė iš kitų.
    Finalinis penketukas mano būtų maždaug toks: Latvija, Italija, Švedija, Ukraina ir Australija.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Siaip tai nemegstu tokio tipo dainu Eurovizijoje, bet Lenkija labai labai labai patiko :) Stiprus vokalas, vaikinas neiprastai atrodantis.

    AtsakytiPanaikinti