2016 m. liepos 27 d., trečiadienis

Filmas: "Nedidelis chaosas" / "A Little Chaos"




Sveiki, skaitytojai,

Pasiilgau kostiuminių dramų! O kai išėjo filmas su Kate Winslet „Nedidelis chaosas“ (angl. A Little Chaos) (2015), kurį režisavo šiemet nuo vėžio mirusęs Alan Rickman, pamiau, kad pats laikas griebti jautį už ragų. Na, tiesą sakant, šio aktoriaus kaip režisieriaus nepažinau, tačiau, kad jis puikus aktorius, tą gali patvirtinti ne vienas kino kritikas. Beje, jis šiame filme sukūrė karaliaus vaidmenį.

„Nedidelis chaosas“ išties lengvas ir netgi beveik pramoginio turinio filmus, skirtas patenkinti gana neišrankius žiūrovus. Čia rasite ir melodramos, ir dramos ir komiškų situacijų. Veiksmas vyksta septyniolikto amžiaus antroje pusėje, tačiau laikmečio rekonstrukcija labiau karkasinė ir nesistengia rekonstruoti laikmečio. Taip, kostiumai žavūs, pagalvota ir apie aplinką, bet visgi laikmečio mąstysena, to meto dvariškių ir karaliaus stoiškumo neprimena nė iš tolo, todėl filmas daug ką praranda. Nors sukalti išties gerą kostiuminę dramą gana sunku. 

Kate Winslet veikėja Sabina De Barra ambicinga sodų kūrėja, kuri patenka į aukštuomenės sluoksnius, tačiau jos rūmų intrigos nejaudina, ji kovoja tik su savo pačios demonais – dukrelės praradimas veda iš proto. Nepasakyčiau, kad režisieriui pavyko atskleisti ir dramos gelmę, ji labiau karkasinė – šiek tiek pamėkliškų sapno preliudijų, šiek tiek sentimentalių ir gražių kameros rakursų, bet iš esmės menkai žiūrovą jaudina tokios talentingos aktorės bandymas sujaudinti žiūrovą. Bet čia aktorė visai nekalta, tai vis režisūra, kuri pernelyg praslydo lengvai, užleisdama vietą paviršiui ir tiesiog azartiškam pokeriui, nei vidinių veikėjų analizei ir primena britų filmą „Daug triukšmo dėl nieko“, nei kažkuo originalų filmą.
 
Toks tas ir filmas, pasirodė lengvas, gražus, patrauklus, visiems prieinamas su puikiais aktoriais ir įkandamas, tačiau jo turinys neatskleidžia gelmių, tokių, kokių jis bent iš istorijos turėjo potencialo ištransliuoti. Patiko, bet itin stipriu filmu nepavadinčiau.

Mano įvertinimas: 7/10
Kritikų vidurkis: 51/100
IMDb: 6.4


Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą