2016 m. liepos 19 d., antradienis

Šios dienos daina: Billy Joel "Honesty"




Sveiki,

Yra dainų, kurios pasimiršta, praeina penkeri ir daugiau metų ir vėl „įšoka“ į klausomų dainų sąrašus. Viena tokių dainų yra amerikiečių atlikėjo Billy Joel daina „Honesty“ (liet. Sąžiningumas). Billy Joel gimė 1949 metais ir iki šiol sėkmingai tęsią muzikinę karjerą. Jį galima apibūdinti kaip talentingą pianistą, kompozitorių ir dainų autorių. Tikriausiai sunku patikėti patiems lietuviams, bet šio atlikėjo aukso amžius apima 1970-1990 metus, jis  pelnė 6 „Grammy“ ir dar nominuotas 23. Jo albumų pasaulyje parduota per 150 milijonų kopijų ir jis laikomas vienas iš sėkmingiausių atlikėjų žmonijos istorijoje.

Atlikėjas išleido 13 originalių studijinių albumų, neskaitant hitų ir rinktinių. Jo daina „Honesty“ yra iš šeštojo albumo „52-oji gatvė“ (1979) trečiasis singlas, sulaukęs daugiausia tik teigiamų kritikų vertinimų. Gal tai nėra sėkmingiausia atlikėjo daina ir Billboard reitinge pasiekė viso labo 24 vietą, tačiau auksiniu jis tapo Prancūzijoje ir Japonijoje. Šią dainą gyvai yra dainavęs pats Elton John.

Iš esmės tai aštunto dešimtmečio pabaigos baladė, kuri, kaip ir daugelis to meto kūrinių tiesiog griebia už širdies ir kelia kažin kokį sunkiai įvardijamą nostalgijos jausmą. Būtent šį gražų kūrinį noriu, kad išgirstumėt dabar:


Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą