2016 m. rugsėjo 26 d., pirmadienis

Šios dienos daina: Procol Harum ir Annie Lennox "A Whiter Shade of Pale"




Sveiki, 

Šįkart noriu pasidalyti didžiuliu pasauliniu hitu, kuris pirmą kartą nuskambėjo 1967 metais ir jį išleido britų roko grupė Procol Harum. Tikriausiai šiuolaikinei klausytojų kartai, koks iš esmės esu ir aš pats, šis kūrinys beveik jau nebeprieinamas, tačiau vis kažkaip sugebu atrasti senos geros muzikos ir daina „A Whiter Shade of Pale“ kelia kažin kokią nostalgiją. Ar gali taip būti, jeigu niekada negyvenau tuose dešimtmečiuose? Graži daina apie gyvenimą ir dar daug ką... Tiesiog šiuo metu tokie jausmai ir toks ruduo, kad ši daina kuo puikiausiai man tinka ir patinka.

Išties klausausi dviejų versijų. 1967 metų Procol Harum versijos. Šios dainos kopijų pasaulyje parduota per 10 milijonų kopijų ir tai yra vienas iš ne daugel singlų, perkopusių tokius pardavimus. Roko grupės debiutas, kuris daugiau niekada nebus pranoktas jų pačių. Ir kita nuodėmės verta versija – 1994 metais kiek švelnesnė ir mistiškesnė pristatyta kitos britų atlikėjos Annie Lennox. 

Klasikos ir septinto dešimtmečio muzikos plakinys sukūrė nepaprastą skambesį, šiandien šis kūrinys atrodo kaip ilgai brandintas vynas. Pasiklausome:

Procol Harum originalo versija:


Annie Lenox versija:


Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą