2017 m. sausio 15 d., sekmadienis

Šios dienos daina: Green Day - "Wake Me Up When September Ends"




Sveiki, skaitytojai,

Tos senos geros dainos vis pas mane sugrįžta kaip bumerangas. Viena tokių – grupės Green Day singlas „Wake Me Up When September Ends“, kuris tapo ketvirtuoju singlu iš tikriausiai kol kas geriausiai žinomo grupės albumo „American Idiot“, pelniusio ne vieną Grammy apdovanojimą.

2004 metais pasirodęs albumas tapo tikra „roko opera“ ir netruko susižerti klausytojų simpatijas už gana politiškus ir pilietiškus dainų tekstus, kurie roko muzikos natomis suskamba kaip naujais jaunuolių sąmoningo mąstymo manifestais. Išties apie šį jų albumą reikėtų atskiro įrašo, tačiau dabar išskirtinai apie singlą, kuris skamba lietuviškai gana lyriškai – „Pažadink mane, kai rugsėjis pasibaigs“. Grupės lyderis šį kūrinį parašė ir dedikavo savo tėvo atminimui, bet atsidūrusi tinkamoje vietoje, daina tapo tarsi simboliu po praūžusio uragano „Katrina“ 2005, taigi, metams atminti, kai kas ją dedikuoja net 2001 metų Rugsėjo 11-osios aukoms atminti, o štai vaizdo klipas pasakoja dar vieną istoriją – apie karą Irakę ir jaunuolius, kuriuos šaukia karinė prievolė ir ši prievolė išskiria mylimuosius...

Aukšti valstybės, o ne asmeniniai idealai iš esmės dabar neaplenkia ir Lietuvos. Gana gražus pop roko stiliaus kūrinukas lyg ir kviečia mąstyti asmeninėmis emocinėmis patirtimis, o ne primetamomis „vertybėmis“ ir blaiviai vertinti savo gyvenimą ir prievoles. Daina lyg ir klaustų, ar šiais laikais vis dar žmogus yra laisvas ir turi pasirinkimą? Daina Kanadoje ir JAV tapo platininiu, Danijoje ir Italijoje – auksiniu, sidabrine – Britanijoje. Pasiklausykime ir pasižiūrėkime:


Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą