2017 m. sausio 19 d., ketvirtadienis

Filmas: "Bet kokia kaina" / "Hell or High Water"



Sveiki, skaitytojai,

Auksiniam gaubliui nominuota drama „Bet kokia kaina“ (angl. Hell or High Water) (2016) tikriausiai daugeliui sukėlė neprastų sentimentų laukinių vakarų epams, netgi savotiškiems niūriems vesternams. Filmas, kuris patenkins didelius rimto kino smaližius ir gurmanus, manding, pasirodė šiek tiek nuobodokas.

Supraskite mane teisingai, filmas tikrai geras, stiprus ir rimtas scenarijus apie likimo nelepintus brolius, turinčius įvairių sutrikimų, savų vertybių, idealų, tėvo paliktų randų ir visada jaudina tėvų ir vaikų santykiai, ypač, kai atžalos pasuka ne tokiais keliais, kokiais galėjo pasukti. Tačiau šis filmas... tiesiog jo žinia manęs nepasiekė, praktiškai nesujaudino, o po pirmųjų apiplėšimo scenų, kas iš esmės ir buvo įdomiausia, staiga įklimpo į begalinę rutiną ir istorija lyg ir jau matyta, o potekstės jau kadaise ištransliuotos ankstesnių filmų. Puiki aktorių vaidyba ir kieta, rūsti vyriškai vakarietišką dvasią transliuojanti režisūra, pasirodė, kai kada pernelyg teatralizuota, o charakteriai šabloniškai sugadinti ir jau kažkur matyti. 

Taip, filmas geras, bet jis vis tiek man neįtiko. Tarsi to vakaro seansas būtų pro šydą. Žinote tą keistą jausmą, kai valgai tiek daug, o pavalgęs nesijauti pasisotinęs, tai panašiai su šiuo filmu nutiko man: nei jutau kažkokį pasitenkinimą, nei kažkokią kančią, tarsi žiūrėčiau šiuolaikinių kaubojų dramą. Beje, priminė filmą „Šioje šalyje nėra vietos senukams“, tačiau pastarasis buvo kur kas geresnis.

Mano įvertinimas: 6.5/10
Kritikų vidurkis: 88/100
IMDb: 7.7


Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą