2017 m. sausio 3 d., antradienis

Šios dienos daina: Madonna "Frozen"




Sveiki, skaitytojai,

Pirmąjį šių metų įrašą pradėsiu nuo keistos dainos. Gal ne tiek keistos, kiek magiškai užlyliuojančios Madonnos singlo „Frozen“, kuris, kaip ir visas septintasis jos studijinis albumas „Ray of Light“, pasirodęs 1998 metais, buvo įvertintas tiek klausytojų ir tiek muzikos kritikų. Iki tol lengvu erotišku popsu garsėjusi atlikėja pasuko visiškai neprognozuojamu keliu – elektroninės muzikos ir magiškų, kone mistinių filosofinių garsų prisodrintų kūrinių keliu. Tikriausiai šis albumas apskritai žymi ne tik ryškų lūžį Madonnos karjeroje, bet iš esmės ir pop muzikos rinkoje, kada į padanges šauna visai kitokie, kur kas modernesni šiai dienai garsai.

Daina „Frozen“ – vidutinio tempo elektroninė baladė apie šaltą ir bejausmį žmogų susilaukė dėmesio visame pasaulyje, o štai Belgijoje ši daina buvo netgi kurį laiką uždrausta atseit dėl plagijavimo, tačiau 2014 metais šis draudimas panaikintas. Billboard Hot 100 tope daina pasiekė antrąją vietą, o įvairių šalių topuose tapo numeriu vienas. Garsusis klipas apie juodaplaukę melancholijos raganą pelnė solidų muzikos apdovanojimą už specialiuosius  vaizdo efektus.

Pasiklausykime šios keistos Madonnos dainos, kuri, kad ir kaip bebūtų keista pop karalienei, visiškai iškrenta tiek savo tekstu, tiek raiška iš pop muzikos rėmų:


Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą