2017 m. rugpjūčio 13 d., sekmadienis

Filmas: "Kas per sveikata" / "What Teh Health"



Sveiki,

Paskutiniu metu retai bematau filmų apie visuotines sąmokslo teorijas. Slapta gydytojai yra prasitarę, kad vaistų pramonėje veiksmingi kokie 10 procentų. Dar vienas šokiruojantis filmas, kuris pasakoja apie sąmokslą tarp maisto pramonės ir medicininių „tiesų“, dievaži, net dėstomų mūsų vadovėliuose ir universitetuose apie sveiką mitybą, švelniai tariant, verčia išsižioti, žiūrint filmą „Kas per sveikata“ (angl. What The Healt) (2017).

Kaskart mane tokie filmai apie maisto pramonę šokiruoja. Tas šokiravimas man patinka, nes kaskart leidžia žinoti, kad esu nuodijimas ir galiu kažką keisti ir daryti, bet... ir toliau vartoju mėsą, riebalus ir t. t. Daugelis iš mūsų tai daro, nes, pasak šio filmo, esame įtikinti, kad be mėsos negalėtume išgyventi, nes reikia proteinų ir t. t. Iš tikrųjų filmo finalas, kuriame pateikiami veganai penkiasdešimtmečiai, atrodantys kaip dvidešimtmečiai, suteikia vilties, kad maisto pramonės ir korumpuotos medicinos pramonės sąmokslas neįveiks gyvybės. Jeigu mokykloje ir visuomenėje mes mokome, kad rūkymas kenkia, tai kur kas baisiau atrodo, ką padaro žmogui pieno ir mėsos vartojimas mūsų organizmui ir galiausiai Žemės planetai. Jeigu filmas neįtikins kažką keisti ir jus papiktins – jis savo funkciją vis tiek bus atlikęs. Sunku grumtis, žiūrint į tuos vaizdus, kai galvoji apie močiutės cepelinus su spirgučiais ar tįstantį picos sūrį, kurį kemšame net aplaižydami pirštus.

Iš esmės filmas subalansuotas. Jeigu pradžioje daug dėmesio skiriama diagnostikai t. y. ligos simptomams nusakyti, per vidurį atskleidžiama santykis tarp nesveiko maisto kampanijų ir medicininos, (kuri deklaruoja, kad padeda širdies ir vėžio susirgimus gydyti), interesų ryšį, tai pabaigoje užkrečiančiais pavyzdžiais pateikiamas mūsų galvelėje suformuotų „tiesų“, mitų griovimas. Tiesą sakant, filmas vertas ne vienos valandos apmąstymų, kas mes per žmonės, kad tikime viskuo, ką mums sako vadovėlyje surašytos nupirktos tiesos, bet ir vėlgi, sunku grumtis su sąmokslo teorijomis, kai visa sąmone esame juose paskendę ir neįsivaizduojame kitokios realybės.

Mano įvertinimas: 10/10
IMDb: 8.3


Jūsų Maištinga Siela

1 komentaras: