2017 m. lapkričio 22 d., trečiadienis

Filmas: "Vazantė" / "Vazante" / "The Surge"

Sveiki,

Tokio smūgio iš Scanoramos nesitikėjau. Šiaip esu pakantus visokiam kinui, tačiau skubėdamas pavargęs iš darbų į kiną, kad galėčiau pamatyti brazilės Danielos Thomas filmą „Vazantė“ (portugal. Vazante) (2017) nustembi, kai gauni per veidą kaip su žuvies uodega. Žinoma, tokie festivaliai yra amžina loterija, tik esu pratęs jose laimėti. Šįkart visai nenorėjau žiūrėti šio filmo ir rinkausi tik dėl patogaus laiko ir jau nuojauta iš matyto anonso sakė, kad geriau į šį filmą neiti, bet kas nerizikuoja, tas negeria šampano. Šįkart rizikavau ir vis tiek likau be šampano.

O filmas nėra prastas tam gurmaniškam žiūrovui, kuris iš filmo tikisi tiesiog lengvos poezijos su muilo operos melodrama 1821-ųjų Pietų Amerikoje. Foną „paspalvina“ nykūs ir nieko dažnai nesakantys dekoraciniai vergai. Tarp kelių veikėjų nykių frazių įtampą visiškai sužlugdo penkių minučių gamtovaizdžių intarpai (čia prisiminiau filmą „Gyvatės apkabinimas“, tik ten viskas suveikia, o čia nykuma), kaip per juos vilkstinėmis keliauja vergai ar šiaip koks baltasis ant arklio. Filmas žiauriai nuobodus, jokios provokacijos, jokio noro kažkuo sudominti, pateikti nematyta forma, prakalbinti žiūrovą, viskas plaukia estiniu paviršiumi, kad istorija tarp tų veikėjų ale filosofiškai susuktais snukiais, nuolat pauzuojančių, neištenančių daugiau nei vieną primityvų sakinį, atrodo, kad staiga grįžčiau į kino akmens amžių.

Iš egzotiškos Brazilijos ir daug žadančios režisierės išėjo šnipštas, tad po pusvalandžio kankynės tiesiog laisva valia išėjau iš kino salės, praradęs bet kokį šansą save sudominti, nes filmas absoliučiai skystas,  neįdomus, o gražių vaizdinių galiu „pasiyoutubinti“. Melodramos, kad ir kokiame amžiuje bevyktų, nesuveiks, jeigu nebus kibirkšties. Deja.

Mano įvertinimas: 1/10
IMDb: 6.5



Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą