2018 m. rugpjūčio 2 d., ketvirtadienis

Filmas: "Seksui ne!" / "Blockers"


Sveiki,

Viena geriausių amerikietiškų komedijų šią vasarą laikoma „Seksui ne!“ (angl. Blockers) (2018), kuriame nusifilmavo šmaikštusis „Amerikietiškų imtynių“ numylėtinis John Cena. Filmą režisavo režisierė Kay Cannon, kuri praeityje kūrė „Aukšta klasė 2“ ir „Aukšta klasė 3“. Filmas pasakojantis apie tris tėvus, kurie išleidžia savo dukras į išleistuvių vakarėlį. Maniakiški tėvai netyčia perskaito, kad visos trys dukros nusprendė šiąnakt netekti nekaltybės, taigi trijulė skuodžia paskui į vakarėlį ir tamposi iš vienos vietos į kitą, kol galiausiai patirdami daugybę nuotykių suranda savo dukras...

Iš esmės viskas čia itin amerikietiška – komedija apie seksą, antrą galą, daug liaudiškai vadinamų „pošlų“ juokelių. Vienas juokingesnių visgi buvo scena su John Cena ir atsitiktiniu studentu, kai abu rungtyniavo gerdami alų per... užpakalin įkištą vamzdelį. Neįtikėtinai kvaila ir tuo pačiu neįtikėtinai juokinga. Taigi kaip ir būdinga tokiuose filmuose, tėvai atrodo didesni vaikai nei patys vaikai. Dukros smarkiai subrendusios, atsakingos, žinančios, kaip „veikia“ seksas, o štai suaugusiųjų trijulė neįtikėtinai vėjavaikiška. Tipažiniai kvaili charakteriai išties kelia nuotaiką, o seksualinės „pamokos“ šiam filmui toli gražu netinka mokyklinio amžiaus žiūrovui, bet kaip tik dėl to visi – tuo beveik šventai tikiu – sužiūrės, nes juk tai komedija, juk tai John Cena, juk tai filmas šmaikščiai apie seksą... visgi vaikams šio filmo nerodyčiau, nors jeigu man būtų kokie penkiolika, juokčiausi iki pamėlynavimo.

Visgi smagi komedija suaugusiems, nors ir išgirta kino kritikų, visgi be šmaikščių situacijų, kurios sukonstruotos pagal klišes, daugiau filme kažin ar ko rasite. Panašiai kaip ir „Blogos mamos“ – juokiesi, juokiesi, o po to tiesiog lieka kažkoks apmaudas. Tai akimirkos filmas, man jis pasirodė šįkart standartinis, priimtinas, nieko pernelyg ypatingo, tačiau akimirkai pakeliantis nuotaiką.

Mano įvertinimas: 6.5/10
Kritikų vidurkis: 69/100
IMDb:6.3


Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą