2018 m. lapkričio 7 d., trečiadienis

Filmas: "Vienuolė" / "The Nun"



Sveiki, skaitytojai,

Geras siaubo filmas turi ne iškart pulti gąsdinti, bet bauginančiai pasakoti unikalią istoriją. Siaubo filme svarbiausia – istorija, o ne pasirinktos priemonės, tačiau „Išvarymo“ serijos naujausias darbas, turėjęs idėjiškai itin galingą potencialą su projektu „Vienuolė“ (angl. The Nun) (2018) visgi nusprendė, kam čia eiti ką tik pramintu visai neblogu savo serijos siaubo taku, jeigu galima grįžti prie pigesnių ir iš dalies lengvesnių niuansų – pigių, žinomų masėms siaubo triukų, vizualizacinės atmosferos.

Bet būtent to ir nenorėjau! Būtent to, ko paprastai tikiuosi iš eilinio siaubo filmo, šioje „Vienuolėje“ ir buvo – vienkryptis siužetas, kurios nereikalauja suklusimo, nereikalauja jokių išnašų, pamąstymų: o kaip visgi jie čia taip originaliai sugalvojo?.. Baigėsi filmas ir – amen – pamiršau. Kas iš to, kad gotikinė Rumunijos pilies atmosfera veikia šiurpiai, jeigu patys kūrėjai, prigrūdę į siaubą visus, kiek tik įmanoma krikščionybės simbolius, pavertė juos kažkokiu šėtoną atnašaujančiais fetišistiniais daikteliais. Gerai, tebūnie, tačiau jie dažniau neveikia, kad ir pavyzdžiui, tas Kristaus kraujas, na, kaip koks vėmalas, purškiamas ant šėtoniškosios vienuolės... Toji gėrio ir blogio kova be kibirkšties. Sakyčiau, šioji dalis, kaip ir pirmoji „Anabelės“ dalis, yra prasti darbai.

Apibendrinant galima pasakyti, kad filmas turi ir loginių spragų, neįtikėtinų veikėjų sprendimų ir nuostatų, pradedant Vatikano šulais, baigiant pačios vienuolės Irenos sprendimais... Na, po vizualumu, atkapsčius dar ir siužetą, filmas atrodo tiesiog neišvystytas, neoriginalus, trūksta intrigos ir tikėjimo ne siaubo efektais, bet pačia istorija, jos sudėtingais komponentais, kad žiūrovas būtų nors kiek sulaikęs kvapą dėl pačios vienuolės Irenos, o ne dėl to, kad bet kurią akimirką iš po pilies kampo išlįs supuvusi vienuolės ranka – to tai tikrai tikėjausi ir tas triukas visiškai nevykęs ir nejaudinantis, nes nuspėjamas. Tiesiog labai vidutiniškas filmas nieko pretenzingo nelaukiančiam vakarui.

Mano įvertinimas: 5/10
Kritikų vidurkis: 46/100
IMDb: 5.6


Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą