2018 m. lapkričio 11 d., sekmadienis

Filmas: "Šnipas, kuris mane išdūrė" / "The Spy Who Dumped Me"


Sveiki,

Linksmosios amerikietiškos komedijos gali nustebinti bet kurią akimirką, pavyzdžiui, žiūrint „Šnipas, kuris mane išdūrė“ (angl. The Spy How Dumped Me) (2018) veiksmas prasideda Vilniuje, kažkokiame neaiškiame turguje. Štai tau ir nacionalinis mūsų veidas tarptautinėje rinkoje – kaip šaltojo karto laikų apledijusios Sovietų Sąjungos prieangis. Bet Lietuva šiame filme absoliučiai nesvarbi, kur kas svarbiau su dviem geriausiomis draugėmis „pasižvengti“.

Parodijų ir komedijų apie šnipus turime į valias. Nepasakyčiau, kad šis filmas kažin kuo išskirtinis. Sakyčiau, jo bėda – absoliučiai neišskirtinis. Mila Kunis ir dar linksmesnė Kate McKinnon tiesiog be didesnio streso leidžiasi į Europą (logines siužeto spragas praleiskime ir dovanokime) į velnišką avantiūrą, kurioje ir žudomi žmonės, ir gelbėjamas pasaulis... Apskritai tariant, tai netiesioginė instrukcija, kaip per praktiką tapti slapta agente. Tai viena iš tų hiperbolizuotų juokelių prisodrintų komedijų, kurios žiūrimos tam, kad pakrutintumėte besijuokdami pilvo raumenis. Nieko nesakau, būtent toks filmas ir yra – vietomis tikrai juokingas, savo žanrų kanonų rėmuose pavykęs kūrinys.

Kalbėti apie filmo meninę vertę nė neverta, nes tai akivaizdžiai pramoginio tipažo filmas – šimtasis iš tūkstantųjų, bet, Dievas mato, kaip kartais tiesiog reikia tokio kino tiesiog taikiam relaksingam vakarui su draugų kompanija.

Mano įvertinimas: 6.5/10
Kritikų vidurkis: 52/100
IMDb: 6.1


Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą