2019 m. sausio 23 d., trečiadienis

Šios dienos daina: Jazzu - Wild [žodžiai / lyrics]


Sveiki,

Netikėtas atlikėjos Justės Arlauskaitės Jazzu sugrįžimas su angliška daina „Wild“, kuri pretenduoja, žinoma, jau į pasaulietinę rinką. Nesu tikras, ar patiks patiems lietuviams, nes, kaip jau įprasta, jie puola lyginti su jau žinomais atlikėjais, komentuoti apie vaizdo klipo kopijavimą ir dar daugelį kitų dalykų, o toks elgesys būdingas pilkai masei. Man asmeniškai šis naujasis Jazzu amplua atrodo pakankamai ambicingas, drąsus ir, aišku, įdomus.

Per paskutiniuosius 10 metų Jazzu vadas tapo savito stiliaus garantu Lietuvos pop muzikos padangėje. Dabar... Sunku pasakyti, kaip bus su tais gerbėjais, tačiau laisvas menininkas, manau, galvoja apie saviraišką, o ne tai, kaip įsiteikti kitiems, todėl gerbiu šį Jazzu žingsnį.

Daina „Wild“ man patinka, ji atitinka tai, kas šiandien pakankamai gerai klausoma angliakalbiškose šalių rinkose, ji atrodo įdomi, kabinanti, skamba kokybiškai. Daug investavusi į vaizdo klipą, manau, ji neapsiriko, tik atskyrus pačią dainą nuo vaizdo klipo, man kūrinys patinka labiau, ypač tos šamaniškos džiunglių amazonių chore skambančios vietos, kurios iš esmės atspindi „Wild“ dainos pavadinimą. Nežinau, ar pasirinktos tokios dainos raiška per tokį vaizdo klipą dera, tačiau atrodo išties nepigus reikalas. Bet kokiu atveju, man kūrinys patiko.

Pasižiūrėkite vaizdo klipą:


Jūsų Maištinga Siela


9 komentarai:

  1. pilka mase tu :D atlikėjai patys išpromino klipą kaip žingsnį į pasaulinę rinką, tai su kuo lygint - su Cicinu? Su Inga Valinskiene? Klipas vizualinių klišių rinkinys, daina – standartinis popsas, kokį ir klausai, tai ir nenuostabu, kad patiko :D

    Kaip ir nenustebino reakcija į klipą. Kuo man šitas blogas patinka, tai kad autorius tarsi bando primest uberintelektualą, apžvelginėt perverčiamas knygas, bet siaura klausomos muzikos amplitudė (iš esmės per radiją grojamas popsas) viską geriau parodo nei norėtųsi :D Skaityk "Literatūrą ir Meną" kiek nori, įdomu, kiek teksto ten supranti.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. O kas liepė skaitynėt tokio siauraus žmogaus tinklaraštį? :D Juk jis ir skirtas pilkosioms masėms. Prajuokinote. :)

      Panaikinti
  2. *skaitinėt, *siauro. Įrodymai tik kaupiasi. Bet gal ir tiesa, einu geriau paskaitinėsiu blogo draugų tinklapį „Britney pasaulis". Galbūt išmoksiu būti toks pat maištingas.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Patrolinai, pasidžiaugiai kitą sumenkinęs. Dabar - valio! Diena išties skaidresnė pasidarė. Paties komentavimas daugiau pasako apie tamstą. :)

      Panaikinti
  3. Na, kartais su tom pastabom apie pilkas mases, sumenkinant kitus ir išaukštinant save, tikrai pasirodote neilteligentiškai, bet juk mes visi nesame tobuli. :)
    Kas liečia pačią pranešimo temą, vertinant objektyviai, nei klipas, nei daina negali pretenduoti į originalumą ar prasmingumą, tai tiesiog eilinė amerikietiško stiliaus dainuška su labai pigiu, išsišokančiu vaizdavimu. Einama lengviausiu, nuvalkiotu keliu.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Pilka mase tai yra pigus popsas ka ji dabar parode su daina Wild

    AtsakytiPanaikinti