2021 m. lapkričio 28 d., sekmadienis

Aktualijos: kur nukeliaus mūsų prikvėpuotos ir prikalbėtos pandeminės kaukės?

 

Sveiki,

 

Tokie personalizuoti įrašai kažkur dingo iš mano puslapio, nes paprasčiausiai neturiu ką pasakyti. Manau, pandemija apskritai pakeitė mane (kaip ir visus likusiuosius). Vis susimąstau, o kaip mes vertinsime šią epochą po 30 ir daugiau metų? Kas išliks iš šių dienų mūsų atmintyje, kai sutriušusios tonomis į žemę ir vandenynus sumestos kaukės, į kurias kalbėjome ir kvėpavome, tyliai sau dūlės po žemėmis, vandenynų dugnuose, banginių skrandžiuose? Neseniai perskaičiau, kad vandenyne (kaip tie statistai paskaičiuoja, aš nežinau) per šiuos pandeminius metus atsidūrė 28 tonos medicininių kaukių. Gal ir daugiau... Bet sveikata, kaip mums per visas žiniasklaidos priemones skalija politikai diegdami gąsdinančias prognozes, mobinguodami ir visaip kitaip nerdamiesi iš kailio mus apsaugoti nuo mūsų pačių, yra žmonių prioritetas, o visa kita palauks.

 

Keisti tie mūsų laikai. Labai dažnai jaučiu, jog viskas tarsi surežisuota, netikra ir tik įtikėjimas pasauliu ir mums duotu laiku leidžia gyventi šioje keistai prieštaringoje matricoje. Lapkrity nebeturiu laiko niekam. Net knygoms, kurios nugarėlėmis žvelgia iš namų bibliotekos. Šitiek projektų, šitiek veiklos ir skubėjimo, kad net suabejoju, ar tai apskritai veiksminga ir reikalinga. Kas man iš to? Bet lygiai tą patį mintiju, jeigu staiga nieko nedarau. Tada, galima sakyti, dar blogiau. Lapkrityje visos vištos vaikšto pusaklės ir atbulomis. Kalbu veikiau apie save. Nesuspėju nieko sugraibyti, deramai ištyrinėti, viskas vyksta greitai ir labai daug, kad tiesiog belieka užsilipus ant šapelio kaip skruzdei kristi nuo Niagaros krioklio nešamam srovės. Toks didingai mažas, kaip oksimoronu sakytų kokie žemaičiai.

 

Toks tas lapkritis, kad nei deramai filmų sau leidžiu žiūrėti, nei Scanoramoje dalyvauti, nei knygos perskaityti... Esu prarytas dienų, pandeminių, tamsiai lapkritiškai drėgnų ir jau svajoju apie sulėtėjusį tempą, apie valandas prie knygų, kūrybos ir kitų man priimtinesnių dalykų, o pasaulis, kuris sukasi, manau, galėtų šiek tiek ir palaukti. Ar ne tiesą sakau?



 

Jūsų Maištinga Siela


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą