2024 m. vasario 11 d., sekmadienis

Šios dienos daina: Mina – Ancora, ancora, ancora [lyrics / žodžiai]

 

Sveiki, skaitytojai,

 

Jau labai seniai galvojau padaryti šį įrašą. Italų atlikėją Mina Anna Maria Mazzini OMRI (g. 1940), kuriai dabar 83 metai, netikėtai aptikau tiesiog važiuodamas į Paryžių ir maigydamas YouTubą. Atradau ir neužmiršau. Jos daina Ancora ancora ancora (liet. vis tiek) iki šiol skamba kaip koks italų muzikos praėjusio amžiaus tradicinės estrados kūrinys, kuriam būdingas dramatiškai sodrus meilės istorijos perteikimas. Gražu! Daina įrašyta 1978 metais ir tapo labai populiari.

 

Iki tol nieko nežinojau apie Miną, tačiau pačioje Italijoje ji sukėlė nemažą muzikos industrijos permainą. Viskas prasidėjo 1960 metais, kai atlikėja pradėjo su rokenrolu savo išskirtinius pasirodymus. Konservatyvioje tuo metu Italijoje, kur ir šiaip viskas filtruojama pagal etinius religinius filtrus, Minai buvo 1963 metais uždrausta pasirodyti gyvai, nes šioji turėjo romaną su vedusiu vyru. Tačiau tai nesustabdė atlikėjos būti scenoje ir netrukus dėl to, kad gniuždoma, ji sulaukė visuomenės palaikymo ir jos muzika Italijoje dominavo daugmaž 15 metų iki pat 1975-ųjų. Daina „Ancora ancora ancora“ atspindi tai, kokias dainas dainavo Mina. Atlikėja laikoma moterų emancipacijos televizijoje pradžia, kur nebebijoma seksualumo, atvirumo ir intymumo. Tai sutapo ir su per pasaulį vilnijančia Seksualine revoliucija, o pioniere Italijoje tapo būtent Mina.

 

Per savo karjerą moteris išleido 77 albumus!!! Tai didžiulis kiekis dainų. Paskutinis albumas išleistas 2023 metais ir Mina Italijoje vis dar populiari, nors nuo 1978 metų nebedaro gyvų pasirodymų ir muziką įrašinėja savo malonumui. Pasaulyje jos įrašų parduota per 150 milijonų kopijų ir ji yra viena sėkmingiausių italų moterų dainininkių istorijoje, ne kartą pripažinta įvairiose šalyse kaip geriausia atlikėja. Jos sopraninis balsas pasižymi giliu sodrumu ir intymumu, atlikėja atrodo sau patogią dainavimo manierą, kuri tapo itališkos muzikos kanonu. Pasiklausykite patys.



 

Mina – Ancora

[žodžiai / lyrics]

 

Se vuoi andare ti capisco

Se mi lasci ti tradisco, sì

Ma se dormo sul tuo petto

Di amarti io non smetto, no

Tu stupendo sei in amore

Sensuale sul mio cuore, sì

Se poi strappo un tuo lamento

È importante questo mio momento perché

Io ti chiedo ancora

Le tue mani ancora

Le tue braccia ancora

Di abbracciarmi ancora

Di amarmi ancora

Di pigliarmi ancora

Farmi morire ancora

Perché ti amo ancora

Confusione la tua mente

Quando ama completamente, sì

Con le sue percezioni

Mette a punto le mie inclinazioni perché

Io ti chiedo ancora

Le tue mani ancora

Le tue braccia ancora

Di abbracciarmi ancora

Di amarmi ancora

Di pigliarmi ancora

Farmi morire ancora

Perché ti amo ancora

 

Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą