2011 m. balandžio 2 d., šeštadienis

Filmas: "Namas pasaulio gale"

Sveiki visi,

Šiandien visai trumpai noriu pristatyti amerikiečių kino filmą „Namai pasaulio gale“ (A home at the end of the world) (2004 m.). Labai ir vėl norėjau pamatyti dar kokį nors filmą su garsiuoju Calin Farrell, kurį taip pamėgau iš tokių filmų kaip „Aleksandras Makedonietis“, „Paklausk dulkių“... Ir besikapstydamas po jo filmų istorijas, kažkaip atradau šį visai įdomų filmuką, kuris palietė ypatingai įdomią žmogaus tapatybės temą, o juk šiuo metu apie žmogaus tapatybę visuomenėje, jo seksualinius reiškimosi būdus temos karaliauja mano žiūrėjimo filmo reitinguose.

Taigi filmas „Namas pasaulio gale“ pasakoja apie itin retą atvejį gyvenime – poligaminius žmogaus santykius t.y. šeimą, kurią sudaro du vyrai ir viena moteris. Ar tokia šeima apskritai gali egzistuoti? Filmas nezulina visuomenės ir poligaminių šeimų santykio, labiau kreipia dėmesį į tarpusavio santykius, psichologizmą, seksualumo klausimą ir šeimos modelio, valdžios pasiskirstymą joje. Dalis filmo labai jau romantizuota, netikroviška, netipiška, praradęs realizmo dveklsmą. Esmėje žmonės, kurie galbūt gyvenime atsiduria panašioje situacijoje yra neretai nelaimingi. Filmas nepasako, jog tokia šeima gali egzistuoti, bet ir to nenuneigia. Kai du geriausi draugai, kurie vaikystėje užsiiminėjo seksu, vėliau, po daugel metų, vėl susitinka ir ima gyventi kartu, o dar priedas ir nėščia mergina, tada atsiranda viso nuspėjamo filmo konteksto rėmai. Du tėčiai ir viena mama. Tokia šeima įsikuria namuose ir čia prasideda tikrieji jų išbandymai... Ne, filmas nėra banalus, nors turi lengvų komedijinių man visai patikusių dvelksmų, bet ir gryna drama jo nelaikyčiau.

Taip, man filmas patiko. Patiko Colino vaidyba, paties filmo užmačios, tačiau kai kurie niuansai labai jau nuvalkioti, nuspėjami, gerai žinomi, atsekami. Manau filmas vis tiek patiks dramų mėgėjams, žmonėms, kuriems įdomus mūsų visuomenės ir žmogaus savirealizacijos klausimas.

Įvertinimas: 7.7/10

Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą