2011 m. balandžio 2 d., šeštadienis

Filmas: "Haris Poteris ir mirties relikvijos"

Sveiki visi,

Visai neseniai kilo noras pamatyti filmą su specialiaisiais efektais ir prisiminiau, jog dar neteko matyti naujausios Hario Poterio dalies. Taigi šiandien labai trumpai apie filmą „Haris Poteris ir mirties relikvijos“ (Harry Potter and the Deathly Hallows) (2010 m.) Taigi šis filmo dalis ir toliau tęsia garsiųjų knygų ekranizacijos ciklą apie burtininką Harį Poterį. Kažkada teko matyti vieną dalį kino teatre tai įspūdis buvo neblogas, geri efektai, garso takelis, viskas sutelkta į efektyvumą ir norėjimą priblokšti.

Šįkart filmas iš dalies pasirodė nykus, labai jau ištęstos kai kurie istorijos epizodai. Savaime suprantama , nes reikia iš vienos knygos dalies padaryti dvi, ką dabar daro ir „Saulėlydžio“ sagos kūrėjai. Tačiau pati istorija neleidžia išskleisti efektams, kuriuos galbūt norėtų parodyti režisierius, labai daug aptakaus istorijos diskurso laikymosi todėl kai kas, kas filmą žiūri dėl efektų, o ne dėl to, kad rūpi, kas nutiks ten Hariui ir jo draugams, tai filmas gali atrodyti šiek tiek „lėvas“ siužeto prasme. Man asmeniškai, ši dalis taip ir žiūrėjosi, šiek tiek nuobodžiai, užtempiant scenas. Kažkodėl nepajutau ir to besąlygiško dramatizmo, kurį taip norėtą perteikti. Šio filmo tikslas, kaip ir visų kitų dalių išlieka tas pats – rodyti burtus, o tai šiam filmui, sakyčiau, visai neblogai ir sekasi.

Taigi rekomenduoju visiems, kuriems patiko ankstesnės šio filmo dalys. Kitą vertus, o kodėl ne. Smagus laisvalaikio praleidimas su Hariu Poteriu.

Įvertinimas: 7.8/10

Jūsų Maištinga Siela

1 komentaras:

  1. Asmeniškai man patiko šita dalis, joje buvo daug įtampos, personažai sudetingesni, brandesni tuo ir idomensi palyginus su ankstesnėmis dalimis :)

    AtsakytiPanaikinti