2011 m. gruodžio 11 d., sekmadienis

Filmas: "Viena diena" / "One day"


Sveiki visi,
Šiandien noriu pristatyti kino filmą „Viena diena“ (One day) (2011 m.). Pats naujausias Anne Hathaway darbas. Su pastarąja aktorė po filmo „Reičel išteka“ pradėjau žiūrėti masiškai, tai jau buvau nusiteikęs, kad šį filmą tikrai pažiūrėsiu. Žinot, filmas man kažkuo savo lyg ir stilistika, lyg ir šiaip aktorės skleidžiama energetika panašus į ankstesnį jos darbą „Meilė ir kiti narkotikai“ (2010 m.). Dabar aktorė jau baigė filmuotis „Tamsos riterio“ tęsinyje, belieka ir šito sulaukti...
Šiaip pats filmas tikrai ne prastas, juk tai knygos „Viena diena“, kuri buvo neseniai išversta į lietuvių kalbą, ekranizacija. Įtariu, kad pati knyga turėtų būti dar geresnė... Taip, Anne šįkart buvo puiki, o ir Deksterio aktorius Jim Sturgess neprastai suvaidino televizijos žvaigždę, įsimylėjėlį, tėvą, narkomaną ir t.t. Filmas apima 20 metų ir kiekvieną kartą rodoma ta pati diena – liepos 15 – oji. Kai per metus gali pakisti herojų gyvenimai ir kas nutinka kiekvienais metais tą pačią dieną, lemtingąją dieną. Filmas pereina visus mums žinomus stiliaus pokyčius nuo pat 1988 metų iki pat 2011 – ųjų. Filmas šiek tiek liūdnas, nes gyvenime tiek mažai laimingų akimirkų, ir jeigu, kai pateikta filmo pabaigoje gera mintis, jeigu vėl kurti gyvenimą iš vienos ir tos pačios dienos, kad tarkim jau liepos 16 – osios, išeitų visai naujas ir kitoks filmas. Kažkuo net priminė man „Keliautojo laiku žmona“, toks įtaikus mostas, kad viską dar galima grąžinti ir pakeisti, ir net galima tikėtis kažkokių gyvenimiškų staigmenų, kai rodos, niekas jau tavęs nebelaukia.
Filmą be jokios abejonės rekomenduoju romantinių dramų mėgėjams. Ne, tai ne komedija, bet ir labai rimtu filmu nepavadinčiau, tai tarsi eilinis išsaldintas „Užrašų knygutė“, „A walk to remeber“ ir panašaus stiliaus filmų, kurie ale kai ką sukrečia. Ne, manęs nesukrėtė nei pati istorija, nei pats siužetas. Taip, mintis buvo labai neprasta, tačiau kažko pasigedau šiame filme ir sunku įvardyti ko... Pabaiga filmo labai vykusi, ištransliuota, tačiau pirmuosius 40 minučių filmas man buvo, kaip čia pasakius, nuobodus, nes siužetą jau žinojau, lyg ir daug žadantis, tačiau antroji filmo pusė pradėjo atpirkinėti pirmąją ir kažkaip viskas išsibalansavo. Gražūs aktoriai, gražūs vaizdai, stengtasi perkelti įtaigius charakterius ir siužetines nuotrupas, manau, kad kaip išėjo režisieriui, taip išėjo, jau nieko nepakeisi.
Įvertinimas: 8/10


Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą