2011 m. gruodžio 7 d., trečiadienis

Filmas: "Nematoma pusė" / "The Blind Side"



Sveiki visi,

Šiandien noriu pristatyti kino filmą „Nematoma pusė“ (The Blind Side) (2009 m.). Trumpas grįžimas prie amerikietiškų filmų iš karinių tematikos filmų srauto. Taigi Sandra Bullock ir jos vaidmuo įvertintas Oskaru filme „Nematoma pusė“. Kiek kartų vis ketindavau pažiūrėti šį filmą ir jau galvojau, kad bus niekaip nepavyks, tai subtitrai neveikia, tai dar šis, anas... Žinot, kaip būna, bet pagaliau pavyko. Iš tikro pradėsiu dėl Oskaro kritikos, nes nesuprantu, už ką Sandra Bullock gavo šį apdovanojimą? Taip, aktorė šauni, charizmatiška, talentinga, įdomi ir šis jos vaidmuo buvo visai neblogas, bet Oskarui... man pritrūko paties personažo charakteristikos, nes tokių vaidmenų begalės ir dar geresnių, kurie primena socialinės šokos globėją, pvz.: filmas „Meilutė“ man buvo šiuo atžvilgiu geresnis ir siužetu, ir vaidyba.

Šiaip filmas „Nematoma pusė“ visai geras savo mintimi ir realizacija. Skvarbi, visiems suprantama idėja – juodaodis dičkis drimba atkakliai įtikėjęs nauja šeima ima kopti karjeros laiptais sporte. Sunkus juodaodžių gyvenimas kvartale, narkomanė motina ir t.t. – visi prieskoniui sukelti žiūrovui gailestį. Įdomiausia tai, kad visi šie personažai realiai egzistuoja ir gyvenime, štai kodėl Sandra Bullock nusišviesino plaukus, būtent šiam vaidmeniui – kad atitiktų prototipą gyvenime. Šiaip buvo vietų, kuriose net graudino – tai žmonių gerumas, nuolankumas, atkaklumas, kurio galbūt man pačiam dabar gyvenime taip trūksta. Juk tokie filmai gerina pasaulį, ar taip nemanote? Patiko man šis filmas, patiko ir Sandra, ir siužetas...

Gvildenamos socialinės problemos ir abejojama žmogaus gerumu – tai viena labiausiai jaudinančių filmo ašių, o kita – paties žmogaus įtikėjimas savo paties jėgomis. Lyg ir nieko naujo nenorima pasakyti, tačiau vis tiek tai kaskart pakelia žmogaus dvasią, žiūrint tokius filmus. Rekomenduoju visiems, be jokio išskirtinumo.

Mano vertinimas: 8.5/10
Kritikų vidurkis: 53/100
IMDb: 7.7 


 
Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą