2013 m. liepos 3 d., trečiadienis

Filmas: "Mes. Tikime meile" / "W.E."




Sveiki visi,

Madonna stato filmą – tai tikriausiai didesnis altorius nei pats filmas ir jo turinys – (Mes. Tikime meile) (W.E.) (2011), kuris nusidriekė per visas šio filmo recenzijas. Daugelis nepagailėjo kandžių žodžių aktorei, dainininkei ir atlikėjai, tokių kaip – „tegul ji sau dainuoja, bet tik nebekuria filmų“. Toks kirtis Madonnai atėjo ne tik iš žiūrovų pusės, bet ir kino kritikų, kurie praktiškai sudarkė ir sumaišė su žemėmis. Šis filmas tapo visose rodytose šalyse komerciškai nesėkmingas...

...šitas liūdnas gaidas noriu nutraukti, kadangi pagirsiu šįkart „Madonnos filmą“, kitaip jo ir nepavadinsi. Pamirškime Madonną ir pažiūrėkime į filmą iš kitos pusės, kaip į meno kūrinį. Sakyčiau, kad filmas vykęs. Juosta labai stilinga, žaviai sunarplioti laikai, istoriškai svarbios britų karališkos figūros su dabartyje gyvenančia moterimi, kuri patiria santuokos krizę ir išgyvena analogiškas jausenas, kurias patyrė kažkada karaliaus Edvardo nekilminga mylimoji. Superiniai aktoriai! Smagu juostoje pamatyti Abbie Cornish, mano mėgstama britų aktorė iš „Septynių psichopatų“, „Deganti žvaigždė“, „Kendė“ ir kt. O ką jau pasakyti apie labai sužavėjusią Andrea Risebourough? Vyrams visgi šiame filme nelemta dominuoti, tad jų personažai, nors ir daug lemia moterų gyvenime, šis filmas visgi labiau moteriškas, kaip daugelis ir pabrėžia. Toli, labai toli tiek siužetu, tiek išraiškomis nuo filmo „Karalius kalba“. Šis filmas tarsi visai kita medalio pusė, paliečianti Anglijos monarchų XX amžiaus istoriją. 

Žavus muzikos garso takelis – smuikas ir violončelės, stilingai griežtas, bet kartu ir švelnus filmas. Filmo mintis labai aiški – ką tenka paaukoti vardan meilės? Kol visų akys krypsta į vyriją, kilmingą karalių, moteris tebūna tik prielipa, visa ko kalčiausia. Filmas svarsto aukų ir pasiaukojimo matą, dydžius ir visuomenės požiūrį į lyčių lygiateisiškumą ir moralės pamatus, o kartu vaizduoja šeimos griūtį šiuolaikinėje kultūroje. Iš pradžių filmas pasirodė per skystas, nes pernelyg daug šokinėjo laikuose, tačiau prie to greitai pripratau, tai tarsi durys, kurios nuolat veriamos iš XX amžiaus pirmos pusės į XX amžiaus pabaigą – pirmyn ir atgal. Šis pasivaikščiojimas buvo ganėtinai įtraukiantis. Nesutinku su daugelio nuomone, kad filmas nevykęs, jis vykęs ir su šiokia tokia dvasia.

Mano įvertinimas: 8/10
Kritikų vidurkis: 37/100
IMDb: 6.2



Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą