2013 m. liepos 1 d., pirmadienis

Filmas: "Lyčių priešprieša" / "The Opposite of Sex"




Sveiki, 

Šįkart noriu pakomentuoti kino juostą „Lyčių priešprieša“ (The Opposite of sex) (1998). Na, kino kritikai šią komediją sutiko pakankamai palankiai ir negailėjo gerų žodžių. Mano akimis žvelgiant į šią kino juostą ir tai, kokios populiarios yra amerikiečių komedijos, galiu pasakyti, kad filmas kažkiek gal ir išsiskiria nuo visų sukomercintų dabarties juostų, tačiau komedija yra komedija ir į ją mes nesame linkę žiūrėti rimtai ir pretenzingai.

Kiek įmantresnis siužetas – jaunutė sesutė nuo homoseksualaus brolio pavilioja vaikiną ir šitaip sujaukia ne tik savo pačios, bet daugelio aplinkinių gyvenimus. Personažai primena adaptuotus ir protiškai atsilikusius personas, nes nė velnio herojai nesielgia ir nesvarsto kaip racionalūs nors kiek protaujantys žmonės. Čia taip yra vardan komedijos, kuri iš esmės labiau ne komedija, o kažkokia dabarties socialinių ir asmeninių potyrių parodija, kuri lyg ir patiko, buvo pusiau smagi, bet, grubiai tariant, „neužkabino“. Paprastas eilinis filmas apie šį bei tą, kuris, manding, turi labai didelio potencialo tuoj pat pasimiršti.

Filme pagarbos ir gero žodžio verta nebent Christina Ricci, kuri už šį vaidmenį buvo dar ir nominuota auksiniam gaubliui. „Draugų“ žvaigždė Lisa Kurow, mano akimis, buvo verta gailaus apraudojimo, nes jos buvimas filme nė kiek netviskėjo, atvirkščiai, nuolat kinkavo savo galvą, lyg vaidintų eilinę Fibės ar Ursulos dieną iš „Draugų“, šiame filme ji buvo lygiai tokia pat, - jokio kitoniškumo, be įdomesnės povyzos. 

Šiaip filmą tikrai galima žiūrėti, norint atsipalaiduoti, tačiau, mano galva, yra vertesnių juostų komedijos fronte. 

Mano įvertinimas: 5.5/10
Kritikų vidurkis: 70/100
IMDb: 6.5


Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą