2014 m. birželio 18 d., trečiadienis

Serialas: "Salemas" / "Salem"




Sveiki,

Vakar pradėjau nuostabų dalyką – žiūrėti naują TV serialą „Salemas“ (angl. Salem). Tai kol kas pirmas šio serialo sezonas, kurį netikėtai nusprendė versti filmai.in komanda ir, reikia manyti, kad jie nenustos ir tęs šį pradėtą darbą. Kol kas išversta tik pirmoji serija, tačiau jos pakako, kad norėčiau tęsti šio serialo žiūrėjimą.

Serialas „Salemas“ JAV startavo šiemet balandžio 20 dieną per WGN America televiziją. Tai pirmasis šio kanalo užsakytas originalaus scenarijaus serialas. Šiemet jo sulauksime 13 serijų – liepos mėnesį pasirodys 13 serija. Gegužės 5 dieną buvo pranešta, kad WGN America pratęsė sutartį antram šio serialo sezonui. Šis kanalas nėra vienas iš žiūrimiausių ir kurti prabangų serialą išties buvo gana rizikinga. Žvilgtelėjau į reitingus ir net išsigandau, kad jį žiūri vidutiniškai vos apie pusę milijono nuolatinių žiūrovų, neskaitant tų, kurie serijas gauna nelegaliai per internetą. Toks reitingas kituose kanaluose būtų laikomas itin nesėkmingu ir serialo kūrimas būtų sustabdytas. Įdomu dar ir tai, kad pirmąją seriją visgi žiūrėjo 1.5 milijonų žiūrovų, o tai yra triskart daugiau nei žiūrovų vidurkis. Negi amerikiečių nesudomino pirmoji serija? Palyginimui žiūrimumo rodikliai: „Vampyro dienoraščiai“ 6 sezonas apie 2.6 milijonai, „Tikras kraujas“ 6 sezonas 4.2 milijonų, „Sostų karai“ 4 sezonas apie 7 milijonus, „Vaikščiojantys numirėliai“ 13.2 milijonų nuolatinių žiūrovų.







Serialas „Salemas“ pasakoja apie 17 amžiaus JAV – karai su vietiniais indėnais dėl ploto, religinis purizmas, itin skatinamas drovumas, bet kartu tai laikai, kai lengva generuoti ir manipuliuoti idėjomis, siekiant savųjų tikslų. Veiksmas vyksta Salemo miestelyje, kuriame iš tikrųjų egzistuoja raganos, kurios visai išsisuka ir manipuliuoja raganų medžiotojais. Seriale daug mistinių dalykų, burtų, apeigų, miestelio intrigų, apsėdimo ir užvaldymo. Seriale taip pat pasakojama meilės istorija tarp Merės Sibley ir Džono Aldeno...

Serialas kritikų kol kas įvertintas vidutiniškai ir toli gražu pačių kritikų nežavi, tačiau mane jis sudomino. Įdomu, kuo viskas pasibaigs.


Aktorė Janet Montgomery sukūrė vieną pagrindinių serialų personažų - Mary Sibley.



Pagrindinį vaidmenį Mary Sibley atlieka Janet Montgomery, kuri, bent jau man asmeniškai, buvo labai panaši į Salma Hayek. J. Montgomery gimė 1985 spalio 29 dieną Britanijoje, nuo mažens linko į menus, daug šoko ir mokėsi šokio meno, tačiau profesionale šokėja netapo. Pabaigusi mokslus, atsidūrė aktorių pasaulyje, kur be vargo gavo įvairius vaidmenis. Janet filmavosi antro plano vaidmenyse tokiuose filmuose kaip „Juodoji gulbė“, „Mūsų idiotas brolis“, „Lemtingas posūkis 3: palikti mirčiai“ ir kt. Ji taip pat jau spėjo sukurti vaidmenis ir įvairiuose televizijos serialuose: „Skin“, „Šnipai Varšuvoje“, „Šokių amžiuje“, „Pagaminta Džersyje“ ir kituose serialuose. Šiuo metu aktorė filmuojasi „Salemas“ – tai pirmas kartas, kai jai patikėtas pagrindinis vaidmuo seriale. Aktorė gyvena Londone su savo vaikinu ir buldogu.


 Aktorius Shane West.


Filme "Įsimintinas kelias".


Seriale "Salemas". 
 
Aktorius Shane West įkūnijo Merės mylimąjį John Alden – iš karo nelaisvės grįžusį vyrą, kuris visaip stengiasi išsiaiškinti miestelio paslaptis. Shane West gimė 1978 birželio 10 d. Amerikoje. Jis yra ne tik aktorius, bet ir punk roko muzikos dainininkas bei jų kūrėjas. Shame West tikriausiai Lietuvoje yra žinomas kaip „Įsimintinas kelias“ (2002) pagrindinio vaidmens atlikėjas. Jis nusifilmavo tokiuose serialuose kaip „Ligoninės priimamasis“, „Once and Again“, „Nikita“ ir kt. Taip pat pasirodė tokiuose filmuose kaip „Red Sky“, „Drakula 2000“ ir kt. jo tėvas kilęs iš Jamaikos, o motina turi prancūziškų šaknų – abu buvo artimi punk roko muzikai, todėl ir jų sūnus nuolat gyveno jų pasaulyje. Jis niekada neabejojo, kad savo gyvenimą susies su muzika. Ką gi, regis, jis neklydo.

Pasiklausykime vieno iš jo dainų:


Šiaip belieka laukti kitų serijų ir spręsti, ar šis serialas neišsikvėps, ar nuolat pateiks siurprizų. Kol kas intriga tikrai yra ir jei serialo kūrėjai nesusimaus, tai tikriausiai žiūrėsiu tol, kol jį rodys.

Serialo anonsas:


Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą