2014 m. birželio 9 d., pirmadienis

Filmas: "Šeimos albumas: Rugpjūtis" / "August: Osage County"




Sveiki, kino gerbėjai,

Šįkart noriu pristatyti ir pakomentuoti ne taip seniai per Lietuvos kino teatrus persiritusią kino juostą „Šeimos albumas: Rugpjūtis“ (angl. August: Osage Country) (2013). Išties laukiau šio filmo labai seniai ir pirmai pasitaikiusiai progai nusprendžiau, kad jau laikas. Išties filmas nustebino, nors kažką panašaus ir derėjo tikėtis.

Visų pirma reiktų paminėti puikų siužetą – mane visada jaudina šeimyninės dramos, o ši nuostabi dar ir tuo, kad tai daugiavaikės šeimos albumas, kuriame visi personažai daugiau ar mažiau sužeisti, suluošinti gyvenimo nesėkmių, neištikimybės, netgi persipynusio incesto atvejo. Tai viena iš tų dramų, kurias galėtume pavadinti aukščiausiomis dramos briliantais, kada viskas joje dera. Filme pasirodo puikus aktorių kolektyvas, kuriems suteikiama galimybe parodyti savo aktorinį meistriškumą, kas paskutiniu metu vis rečiau ir rečiau suteikiama garsiems Holivudo aktoriams, kurių vaidybą užgožia veiksmas ir specialieji efektai. Žinoma, režisierius naudojasi labiausiai dviem aktoriais – nuostabiąja Meryl Streep ir vis rečiau kine bepasirodančia Julia Roberts. Abi aktorės už pasirodymą šiame filme gavo po „Oskaro“ statulėlės nominaciją ir, manau, nebe pagrindo, nes jų vaidyba išties įtikina, jaudina ir priverčia mirkčioti. Ypač nuostabi filme yra Meryl Streep – tikra „Oskarų“ veteranė, kuri pasirodo filmo pradžioje su vėžio iškankintu veidu ir tiesiog tą akimirką jau prarandi bet kokį realybės poveikį ir įsitrauki dėka šios puikios aktorės į filmą nuo pirmųjų akimirkų. Ne ką prasčiau pasirodė ir kitos ryškios žvaigždės – Evan McGregor, Chris Cooper, Margo Martindale ir kt. 


Kadras iš filmo "Šeimos albumas: Rugpjūtis".

Apskritai aktoriams neturiu jokių priekaištų, kaip neturiu jokių priekaištų ir režisieriui, scenarijui. Labai patiko ir filmo aplinka – kažkur karštame vienkiemyje, kur namai kvepia senatve ir tuo pačiu vaikystės prisiminimais, nuostabi filmo atmosfera, jaukus kiemas, kuriame motina ir trys seserys naktį, po žvaigždėmis, geria vyną, pykstasi ir tokiu būdu išreiškia viena kitai rūpestį – geras jausmas. Įdomu, kokioje valstijoje tai nufilmuota, nes iš esmės man priminė kitą filmą apie šeimos tragediją – „Kas graužia Gilbertą Greipą“ (1993), kurį rekomenduočiau visiems, kam patiko ir ši juosta. Apskritai esu labai patenkintas šiuo filmu ir nepagailėsiu aukštų ir puikių balų.

Mano įvertinimas: 9.5/10
Kritikų vidurkis: 58/100
IMDb: 7.3


Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą