2014 m. birželio 18 d., trečiadienis

Filmas: "Karalius Artūras" / "King Arthur"




Sveiki,

Mane nuolat traukia istoriniai filmai ir jų interpretacijos. Šįkart apvaliojo stalo riterių istorija „Karalius Artūras“ (angl. King Arthur) (2004), kurį, pasirodo, kadaise viena akimi per reklaminius intarpus teko matyti per TV, bet nieko beveik neprisimenu, tik tam tikras nuotrupas... Žodžiu, nežinodamas, kad jį esu šiek tiek prabėgomis matęs, ryžausi ir vėl žiūrėti.

Tikėjausi kur kas daugiau. Tikrai! Esu pasipiktinęs prastu scenarijumi – nėra beveik jokios intrigos! Dekoracijos, nors ir geros, jaučiamas šiaurietiškas šaltis, bet visiškai nepajutau vidinės filmo atmosferos. Sukviesta daugybe puikių britų ir skandinavų aktorių, kurių net nesitikėjau išvysti šiame filme, tačiau pats filmas... Galiu pasakyti, kad mirtinai ištęstas, įvykiai sudėlioti taip, lyg juose nuolat kažko trūktų, neapčiuopiau esmingų įvykių grandinės – kažkas kažkur bėga, kovoja, laksto, draskosi tarp Romos imperijos ir „laukinių“ barbarų. Ir jei ne ta Keiros Knightely bei Clive Oweno kuriama romantiškai estetiška aistros linija, sakyčiau, filmas būtų vienas prasčiausių tokio žanro pavyzdžių. Dėmesį prikaustė tik scena ant užšalusio ežero, o numanomas finalas tiesiog pritrenkė savo naivumu ir prastumu.

Nepatiko. Nepaliko jokio įspūdžio. Jaučiuosi lyg jautis surupšnojęs prastos žolės kupstą, kai visai šalia buvo sultingos šviežios žolės. Neskanu. 

Mano įvertinimas: 3.5/10
Kritikų vidurkis: 46/100
IMDb: 6.3 


Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą