2014 m. spalio 22 d., trečiadienis

Serialas: "Tikras kraujas" septintas 7 sezonas / "True Blood" 7 season




Sveiki, 

Šis ruduo leido man pagaliau užbaigti „Tikrojo kraujo“ serialo žiūrėjimą. Jausmas po visko kaip ir geras. Gal tai nebus vienas labiausiai pasiilgtų matytų serialų, tačiau džiaugiuosi ne vienerius metus būdamas su serialo herojais, jų fantastiškais nuotykiais. Na, išties, septyneri metai mums - aštuoneri aktoriams ir kūrėjams. 

Serialas startavo 2008 metais ir sulaukė nemažo susidomėjimo, yra pelnęs „Emmy“ ir „Auksinį gaublį“, taip pat pripažintas kritikų. Bet šį kone reklama tapusį sakinį galite pasiskaityti bet kur, kur tik skaitysite apie šį serialą.

Prisimenu, kaip sunkiai pažiūrėjau pirmąjį sezoną prieš kokius ketverius metus. Kas tada man buvo? Išpeikiau serialą, priskirdamas jį banaliausiems dėl savo brutalaus erotiškumo ir tamsumo, kuris, galima sakyti, yra šio serialo viena pagrindinių varomųjų jėgų. Taip jau nutiko, kad prie šio serialo visgi grįžau, grįžau nusivylęs ankstesniais „Vampyro dienoraščio“ sezonais, atrasdamas „Tikrajame kraujyje“ to neužtęstinumo ir vis ką nors naujo pateikimu. 

80 serijų, manau, buvo kaip tik ta riba, kada serialas turėjo sustoti. O ir toliau būtų tapę žiūrėti nebeįdomu, tą tikriausiai pajuto ir serialo kūrėjai, kurie užuodė, kad per šeštąjį sezoną serialo reitingai ėmė kristi rodykle žemyn.

Ką man davė šis serialas? Ogi 80 valandų puikaus nuolatinio veiksmo. Nors vietomis serialas, kalbu apie penktą sezoną, ėmė darytis pernelyg neįdomus, bet kūrėjai kažkaip pagaudavo įvykius, kad jie nesikartotų, kaip antai, ir vėl paminėsiu, „Vampyro dienoraščiuose“. Tarp kitko, šeštasis sezonas, kaip ir antrasis, buvo mano įdomiausi, labiausiai įsiminti.

Serialas pastatytas pagal romanų seriją, kurią turime išsivertę ir į lietuvių kalbą. Vis galvojau, kaip čia viskas baigsis, kaip viskas pasisuks ir visgi tikroji Bilo mirtis ir Sukės drebančios rankos viską padarė taip, kaip ir turėjo būti. Šiaip ar taip logiškas klausimas, kaip personažas turi pernešti amžiną psichologinį įtampą, kai aplinkui tiek mirčių ir nepabėgti, neišvažiuoti į kitą valstiją ar tiesiog neužsidaryti į beprotnamį? Šiame, paskutiniame sezone, kaip visada daug mirčių, daug netekties (argi būta kitaip?) ir kažkodėl mažiau erotikos ir sekso, ko tikriausiai daugiausia ir būta pirmuosiuose sezonuose. Nors paskutinėmis serijos tiesiog prunkščiau iš vampyro irštvos „Fantazija“ padavėjos, kuri pasidulkino su Šiauriečiu ant krėslo - komedija be parodijos, sakau Jums!





Amerikiečių aktorius Joe Manganiello net keturis sezonus vaidino seriale vilkolakį. Kaip ir visi patinai, taip ir jis, sukosi apie Sukės meilės guolį. Nesuprantu, ką jis veikė šiame seriale, vis švystelėdavo, šį bei tą išgelbėdavo, o šiaip labai neryškus, neįdomus personažas. Vietomis net nervinantis. Tiesa, aktorius baisiai patrauklaus sudėjimo, jis šiemet paskelbtas vienu geidžiamiausiu viengungiu pasaulyje. Va kaip, tik jo personažui paskutiniame sezone labai pasisekė...





Anna Paquin ir Stephen Moyer filmuodamiesi paskutiniame sezone jau laukėsi dvynukų. Jiems šis serialas iš vis gyvenime tapo lemtingas, nes šitaip gimė pora, o dabar jau ir vaikai. Tiesa, S. Moyer kuriamas personažas šįkart manęs nebeerzino kaip ankstesniais sezonais. Kažkaip tikra mirtis jam tiko. O štai Alexander Skarsgard, dėl kurio dingimo gerbėjai labai nerimavo, tačiau viskas su Šiauriečiu personažu atrodo gerai. Šiame sezones jis tikrai įdomesnis už Bilą. Blogiukas su gera širdimi.




Aktorė Deborah Ann Woll sukūrusi Džesikos vaidmenį, gali didžiuotis atradusi save kaip aktorę. Kas galėjo patikėti, kad kai Bilas ją vertė vampyre, ji sukurs raudonplaukės didžiaakės vampyrės vaidmenį. 




Aktorė Rutina Wesley, sukūrusi Taros vaidmenį, oficialiai kaip ir nebeegzistavo šiame sezone, jos neprikėlė jokie burtai ar kitos antgamtinės galios. Visgi kvailokas buvo sprendimas viską vilkinti ir jos personažą pristatyti kaip sapnuose ir vizijose besišaukiančią dukrą. Nesupratau, kodėl buvo taip svarbu atkasti kieme užkastą ginklą. Kad būtų papasakota buvusios alkoholikės motinos istorija? Ar kad aktorė šiame sezone turėtų darbo? Na, o jos „kūrėja“ lesbietė visų vadinama Pem velniškai šarmingas ir įdomus personažas. Jos pasiilgsiu tai tikrai.



Aktorius Nelsen Ellis toli gražu gyvenime neatrodo taip kaip jo personažas Lafajetas. Pagaliau jam šiame sezone nuskyla ir jis sutinka žavų vaikiną, tačiau kvaišalų ir narkotikų tikrai neatsisako.




Sem Merlotė - tiesą sakant, jam šįkart dėmesio nedaug skirta sezone, todėl jo personažas supilkėjo, nuėjo į antrą planą ir tapo tik epizodinis, neįdomus. Šiaip jo personažas mane kai kada seriale ypač erzindavo, o kai kada lyg ir keldavo susidomėjimą.



Aktorė Anna Camp iš pusiau komikinio personažo gavo tikrą smūgį. Jos personažas Sara šiame sezone buvo ypač reikšmingas. Tiesa, Saros padėtis labai nepavydėtina... Ir man ji buvo tikras atradimas.

Kviečiu pasiklausyti dar kartą serialo dainos:


Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą