2014 m. spalio 5 d., sekmadienis

Filmas: "Rudens kraujas" / "Rudeninis kraujas" / "Autumn Blood"




Sveiki, kino gerbėjai,

Žinote, visada pykstu, kada žmonės tiesiog tingia arba išgalvoja naujus filmų pavadinimų vertimus, taip nutiko ir su „Rudens kraujas“, „Rudeninis kraujas“ ir net „Rudeniškas kraujas“ (angl. Autumn Blood) (2013) filmu. Apsispręskite žmonės, kaip jūs verčiate, nes nebėra, žiūriu, jokio skirtumo, tarp šių pavadinimų? Ak...

Grįžtant prie filmo trumpai ir išsamiai pasakysiu, kad BEVEIK patiko. Filmo apskritai niekada nebūčiau žiūrėjęs, nes trileriais nesižaviu, o štai aktore Sophie Lowe tiesiog akis traukia paspoksoti. Po filmo „Gražioji Keitė“ (2009), kurioje ji fantastiškai pasirodė dramoje apie brolio ir sesers intymius reikaliukus, ilgai laukiau, kol ją vėl išvysiu kine. „Rudens kraujas“ – tai panašaus stiliaus pasakojimas kaip ir „Gražioji Keitė“, bet žymiai nuobodesnis siužetas. Aišku, režisierius kitas, bet plieninė ir šalta atmosfera tiesiog kartais migdančiai žudo žiūrėti iki galo. Taip, nepaprastai gražūs vaizdai, gamta, kalnai, melsvi upeliai, karvės, pilnais tešmenimis pieno, tiesiog ne gyvenimas, bet pastoralė! Aišku, daug dramos, motinos mirtis, šūviai, šiaurietiškas kalnų žmonių brutalumas, vyrai, slankiojantys po langais ir prievartaujantys mergeles... Na, baisu, aš suprantu, bet kam šitaip mirtinai viską ištęsti iki nebegalėjimo? Kiekvieną veiksmą, menkesnį emocinį pasikeitimą keičia pribloškiantys gamtos vaizdų ir reiškinių vaizdai, tari tarsi norėtą ant ledų uždėti papildomų ledų. Retkarčiais pasijutau žiūrėdamas ne trilerį, bet „Nacional Geographic“ kanalą, kur dingsta visa intriga ir įdomumas, išgyvenimas dėl herojų.


Kadras iš filmo "Rudeninis kraujas".

Filme kur kas kraupiau atrodė spinte ir po lova besislepiantys vaikai nuo socialinės darbuotojos, nei ant upės kranto žaginama ir visiškai nesipriešipriešinanti bei nerėkianti jauna mergina. Kvailai atrodo ir finalas, kuris iš to noro sukurti kažkokį nebyliąją jausmų ir simbolių piešimą gestais ir žvilgsniais atleidimo ir pasidavimo kovą. Natūralumo filme išties mažai. Tai karkasinis, netikras, sintetinis filmas, norintis brutaliai pakalbėti apie šį bei tą, bet iš esmės pusę kadrų būtų galima iškirpti. Aišku, yra siužetas, noras ir bandymas per gamtą sieti žmogaus prigimties puses, tačiau filmas varginantis, herojų veiksmai neįtikina ir šiaip kažko trūko. Ką atsiminsiu iš viso filmo, tik tą išaukštintą nuostabiąją gamtą ir skaisčias lyg jaunos kumelės aktorės Sophie Lowe akis. Daugiau kaip ir nieko.

Mano įvertinimas: 6/10
Kritikų vidurkis: 41/100
IMDb:5.2


Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą