2014 m. spalio 5 d., sekmadienis

Filmas: "Praeities griuvėsiai" / "Blue Ruin"




Sveiki, kino gerbėjai,

Filmas „Praeities griuvėsiai“ (angl. Blue Ruin) (2013) tikriausiai turėjo mane mažų mažiausiai nenuvilti, nes tai filmas iš to vadinamojo auksinio repertuaro, retai „Kino pavasario“ asorti mane nuliūdina, bet paskutiniu metu turiu tiesiog žvėrišką alergiją šaltoms, bejausmėms ir ištęstoms trilerio pobūdžio dramoms. Kaip ir filmai „Rudeninis kraujas“, „Po tavo oda“, taip ir šis, mane tiesiog užpuolė iš pašonės su visu savo nuoboduliu.

Pirmoji filmo pusė tiesiog nužudanti – 20 minučių beveik niekas nevyksta, niekas nešneka, o ta nebyli „intriga“ tiesiog, bent mano akimis, nekelia nei atmosferos, nei intrigos ir apskritai tokiame kine atrodo kaip „nukvėpęs“ limonadas kaitrią dieną prieš saulutę stiklinėje. Galiausiai po pirmosios žmogžudystės viskas tampa daug įdomiau, dar ta atsiradusi personažo kvanktelėjusi ir keršto ištroškusi sesuo, vyras bagažinėje, vis šiaip ne taip padeda iškęsti valandas su filmu... Filme patiko nebent kai kurios šiek tiek natūraliau ir įdomiau suregztos istorijos, pagrindinio aktoriaus Macon Blair vaidyba ir... praktiškai daugiau niekas. 

Filmo pavadinimas „Praeities griuvėsiai“ visiškai atitinka savo turinį. Filmas atrodė lyg žuvis krante, negyvas, stagmatiškas, schematiškas, veikėjai apsėsti kraujo, keršto, žudynių ir pagrindinė istorija, kad kerštaujančios pusės sieja giminystės ryšiai, bendri praradimai, manęs jau nė kiek nebejaudino. Jau geriau būčiau žiūrėjęs filmą su Jennifer Aniston, gal būčiau ten nors kartelį prunkštelėjęs, o čia... laidotuvės be pabaigos, tik laidojamas ne herojus, o žiūrovas.

Mano įvertinimas: 4.5/10
Kritikų vidurkis: 77/100
Kritikų vidurkis: 7.1


Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą