2014 m. spalio 6 d., pirmadienis

Filmas: "Dar kartą, iš naujo" / "Begin Again"




Sveiki,

Šiandien noriu labai trumpai pakomentuoti kino filmą „Dar kartą, iš naujo“ (angl. Begin Again) (2013), kurį režisavo muzikinių filmų režisierius John Carney, kurį puikiai įvertino tiek žiūrovai, tiek kino kritikai. Su šiuo režisieriumi jau buvau susidūręs, kai teko pamatyti jo filmą „Once“ (2006), kurį labai rekomendavo kai kurie žiūrovai. Pažiūrėjau – nepatiko, nieko ypatingo tame filme nepamačiau ir netgi nusivyliau. Nors „Dar kartą, iš naujo“ filmas surinko kiek mažesnius reitingus už „Once“, bet jis man kur kas šiltesnis, mielesnis ir įdomesnis. 

Iš esmės filmo reitingą kelia tai, kad režisieriui sulaukus pripažinimo pagaliau pavyko į filmą prisikviesti didelio žinomumo žvaigždes – Mark Ruffalo, Keira Knightley ir pasaulinio pripažinimo kaip atlikėjo sulaukusio Adam Lavine. To pakako, kad filmas tiesiog šautų į viršūnę, bet režisierius savo istorija iš esmės beveik nieko nesiskiria, kuria tą patį per tą patį – didžiuliame mieste atsitiktinai susitinka nepažįstami muzikos kūrėjai, klausosi mp3, dalijasi patirtimi ir kuria kažką savo, myli, įsimyli, perdega ir vėl įsimyli, iš naujo...

Šis filmas man pasirodė kur kas švelnesnis, šiltesnis, nors labiau komercinis, tačiau dėka žinomų aktorių kažkaip buvo įdomu žiūrėti. Jų naujus amplua ir lyginti naujas galimybes. Iš esmės tai tikrai lengvas, paprastas su Niujorko laisvų menininkų dvasia filmas. Patiko laisvam vakarui.

Mano įvertinimas: 7.5/10
Kritikų vidurkis: 62/100
IMDb: 7.5


Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą