2021 m. gegužės 18 d., antradienis

Filmas: "Mano angelas" / "Angel of Mine"

 Sveiki,

Pasiilgusiems mistinių trilerių, tikriausiai bet koks kino maistas su šiuo žanru yra skanus, todėl nusprendžiau pasižiūrėti Kim Farrant režisuotą filmą „Mano angelas“ (angl. Angel of Mine) (2019), kuris pasakoja apie moterį, kuri psichiškai įstrigusi jau daugel metų dėl savo dukters netekties. Moteris po reabilitacijos bando stotis ant kojų, bet netyčia pamačiusi vienos moters dukrelę įsikala į galvą, kad tai jos dukra, na, o tada ir prasideda toji didžiulė beprotybė: persekiojimas, spaudimas darbe, nesutarimai su buvusiu vyru, dėmesio stoka sūnui...

Šiame mistiniame trileryje, iš pradžių lyg ir įtraukiančiame pasakojime, išryškėja viena erzinanti ir atbukusi siužetinė linija, o kita – intriguojanti. Pripažinkime, kad filmų apie motinos skausmą ir beprotybę praradus vaiką yra tiek sukurta, kad net sunku apsakyti, koks turėtų būti filmas stiprus ir kiek jis turėtų būti kitoks, kad iš tikrųjų kalbėtų savitai ir kitoniškai. Taip, turime labai mėgstamą draminį siužetą, kone šabloną: po kūdikio netekties motinai pakrinka nervai, suyra santuoka. Kažkur skaičiau, kad beveik visos santuokos subyra praradus vaiką, nes šeimoje atsiveria bedugnė. Panašiai ir šiame pasakojime. Bet iš kitos pusės, galima žavėtis maniakišku motinos užsispyrėlišku tikėjimu, kad svetima mergytė yra jos dukra. Filmas lyg ir bando kalbėti apie motinos ir vaiko mistinį ryšį, netgi idealizuoti.

Žinoma, filmo finalas nenustebino, nors ir pozityvus, nors ir motinos naudai, visgi tai labai neįtikėtina istorija, labiau fantazija. Žinoma, šio filmo stipriausia pusė yra ne režisūra ir ne pats siužetas, kurį galėčiau įvardinti ganėtinai standartiniu ir pramoginiu trileriu, bet būtent pagrindinės aktorės Noomi Rapace pasirodymas, kuriai itin tinka tokie draminiai vaidmenys. Beveik net neabejoju, jeigu ši aktorė „užšoks“ ant tikrai talentingo režisieriaus ir gero bei įtaigaus scenarijaus, jai gresia absoliutus „Oskaras“. Deja, „Mano angelas“ filmas visomis kitomis savo sąrangos dalimis yra pernelyg vidutiniškas, kad būtų įsimenamas.

Mano įvertinimas: 5.5/10

Kritikų vidurkis: 47/100

IMDb: 6.4

 


Jūsų Maištinga Siela 


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą