2012 m. sausio 4 d., trečiadienis

Raudonas sausas Argentinos vynas "Astica Merlot / Malbec" // Red wine of Argentina "Astica Merlot / Malbec"



Sveiki visi,

Šiandien noriu trumpai pristatyti dar vieną raudonąjį sausą vyną iš Argentinos. Šįkart tai „Astica Merliot/Malbec“ 2009 metų iš Lujan de Cuyo regiono, Mendoza provincijos, kurio alkoholis lygus 13 procentų. Nusprendžiau, jog reiktų paragauti dar daugiau argentinietiškų vynų, o kaip tik pasipainiojo 2009 šis rūšinis vynas su akcija...

Oranžinėje etiketėje pavaizduota rožė. Neveltui, kadangi vos tik atidarius juntamas būtent keistas specifinis kvapas, primenantis gėles, o skonis taip pat mane šįkart nustebino – nerūgštus, sakytum, kad netgi šiek tiek saldus, tačiau cukraus savaime neturi. Skonis buvo pakankamai švelnus ir aromatingas, labai tinka gerti prie maisto su mėsa arba šiaip degustuoti gryną.

Man labai patiko šis vynas, paliko tikrai gerą įspūdį, o po jo skrandyje nekilo jokių rūgščių, kaip būna po kai kurių vynų, tuo labiau subtilus skonis nesutraukė liežuvio. Man labai patiko tas keistas gėlių švelnumas, o ir spalva labai charakteringa – ryškus juodai raudonas rubinas. Visgi rekomenduoju pabandyti gurmanams ir ne tik, man jis tikrai patiko, tad nepagailėsiu didelių balų.

Įvertinimas: 9.5/10

Jūsų Maištinga Siela 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą