2012 m. sausio 4 d., trečiadienis

Raudonas sausas Čilės vynas "Gato Negro / Carmenere" // Red wine of Chile "Gato Negro"



Sveiki visi,

Taigi tęsiu savo ragautų vynų reportažo skyrelį ir šįkart noriu pristatyti Čilės raudoną sausą vyną „Gato Negro“ (Juodas katinas) Carmenere. Čilietiškas „Gato negro“ vynas yra tikriausiai žinomas visame pasaulyje, o jų vynų asortimentas labai platus, o ypač raudonų vynų pasaulyje. Žinot, negalėjau nesusigundyti būtent šiuo vynu, jis gan žinomas ir populiarus Lietuvoje.

Žinote, tikėjausi aukščiausios klasės skonio, tačiau šiek tiek teko nusivilti. Pats vynas gan neblogas, bet bijau, kad man tiesiog nelabai tiko „Carmenere“ rūšis ir ta violetinė etiketė. Tiesiog tai buvo 2010 sezono vynas, o visi kiti „Gato negro“ vynai jau buvo 2011 – ųjų, todėl vadovaudamasis, kad geresnis vynas yra „pastovėjęs“ vynas, rinkausi būtent „Carmenere“ iš Central Valley regiono su 13, 5 procentų alkoholio. Gal ir apsirikau, tačiau skonis buvo toks, kad vyną reikėtų gerti prie sūrio ir vynuogių. Aišku, specifinis skonis, tačiau patys ekspertai įspėja, kad būtent šis vynas yra apgaulingas, jis iš pradžių gali pasirodyti ne koks, bet pamažu apsipranta gomurys ir geriasi tikrai neblogai. Tenka su jais ir sutikti.

Paties vyno spalva buvo man sunkiai apibūdinama, veikiau tai tokia raudona su violetiniu atspalviu, o kvapas primena saldų aromatizuotą tabaką. Šis vynas daugiau aštresnio pobūdžio, nei tarkim argentinietiškas „Astica“. Gerti tikrai galima, o ir tikiu, kad Lietuvoje „Gato Negro“ vyno paklausa turi savitus gerbėjus. Šiaip antrą kartą šio vyno nesirinkčiau, rinkčiausi kažką kitą iš „Gato Negro“ asortimento.

Įvertinimas: 7/10

Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą