2012 m. sausio 4 d., trečiadienis

Filmas: "Batuotas katinas Pūkis" / "Puss in Boots"



Sveiki visi,

Šiandien trumpai noriu pristatyti į Lietuvos kino teatrus atžingsniavusį kino filmą „Batuotas katinas Pūkis“ (Puss in Boots) (2011 m.). Amerikoje gruodžio mėnesį įvyko šio animacinio filmo pristatymas, o ir Lietuvoje labai greitai galėjome mėgautis šiuo filmu. Katinėlis Pūkis atkeliavo visai neatsitiktinai, nes šis personažas buvo labai pamėgtas iš „Šreko epopėjos“, todėl filmo kūrėjai ėmė ir sukūrė Pūkiui atskirą filmą.

Manau, kad viskas pasiteisino, nes filmą žiūrėjau su draugu pilnoje salėje tarp 4 – 7 metų vaikų ir jautėmės ne ką mažesni. Aišku, kai kurios filmo vietos ir humoras vaikams buvo nesuprantamas, ypač deklaruojami seksualiniai juokeliai, kurie mums sukėlė tikrą juoką, vaikų buvo tiesiog praleisti pro ausis ir akis. Šiaip filmas dubliuotas lietuviškai ir aktorius Kostas Smoriginas – neįmanoma jo balso neatpažinti – padarė puikų darbą.

Pats filmo siužetas modifikuotas ir paremtas dviejų pasakų motyvais: „Batuotas katinas“ bei „Džekas ir pupa“ ir iš dalies „Alisa stebuklų šalyje“, iš pastarosios pasiskolintas kalbantis kiaušinis personažas. Filmas prisodrintas amerikietiško humoro, veiksmo, kuris labai tinka šeiminiams pasižiūrėjimams. Deklaruojamos senos ir tos pačios tiesos bei vertybės – gėris nugali blogį, blogis neatsiranda be priežasties, draugą nelaimėje pažinsi ir t.t. Ko aš pasigedau? Galbūt giliau išvystyto siužeto ir netikėtumo, nes viskas labai jau greitai praėjo ir per daug viskas buvo aišku. Šiaip skubėkite susitikti su katinu Pūkiu Lietuvos kino teatruose, kol turite galimybių ir laiko.

Mano įvertinimas: 8/10
Kritikų vidurkis: 65/100
IMDb: 6.7


Jūsų Maištinga Siela


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą