2012 m. sausio 5 d., ketvirtadienis

Webseminarai.lt: Nijolė Oželytė "Ne už tokią Lietuvą kovojome. Kas kaltas?"



Sveiki visi,

Tikriausiai tie, kurie turi mane Facebook‘e, žino, koks aistringas esu Nijolės Oželytės kalbų fanas. Vakar kaip tyčia aptikau vieną jos interviu, kuris trunka apie pusantros valandos, tačiau pražiūrėjau jį kaip dokumentinį filmą, praplėtusį istorinį kontekstą. Ir ne tik istorinį kontekstą, apskritai patvirtinantį faktą, kokie faini, gražūs ir saviti žmonės yra Lietuvoje ir pasaulyje. Viena iš tokių yra Nijolė Oželytė.

Aišku, greitai gavau kritikos, kad perdėm Oželytė per daug tiesmukiška, grubi ir savimyla, ko apskritai žiūrėdamas interviu net nepagalvojau, atvirkščiai, po video peržiūros sukilo tokia meilė ir gerų jausmų dozė. Apskritai manau, kad dažniausiai taip sako silpni, kompleksuoti žmonės ir pavydi įtaigių kalbų sakytojams, jiems įtaigi intonacija virsta pykčio intonacija ir užblokuoja tai, kokia prasmė slypi žodžiuose. O juk mes žinome, kad ir Hitleris buvo puikus oratorius, toks oratorius, kurio žmonės vien dėl jo rėkavimo susirinkdavo paklausyti. Taip, Oželytė taip pat puiki oratorė, bet esmė ne tik puikiame kalbėjime, bet ir tai, ką tu pasakai, žodžių prasmėje.

Manau, kad šis interviu turi pasiekti kiekvieną Lietuvos pilietį, kadangi jis praplečia suvokimą apie žmogaus ir valstybės santykį. Interviu smarkiai angažuotas politiškai, tačiau politika ir mūsų gyvenimas eina labai glaudžiai šalia vienas kito, todėl ir keikiam ją, ir sakom, kad viena ranka duoda, kita atima... Prašau pasižiūrėti www.webseminarai.lt nufilmuotą interviu. Tiesa, labai džiaugiuosi atradęs šį saitą, kadangi jame talpinami ir kitų įdomių ir pakankamai intelektualių žmonių interviu ne vien politinėmis temomis, tačiau nemažiau aktualiomis temomis.

Pasimėgaukite kalba:


Jūsų Maištinga Siela 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą