2012 m. kovo 5 d., pirmadienis

Filmas: "Bekraštė istorija" / "The Fall"



Sveiki visi,

Šiandien noriu pristatyti kino filmą „Bekraštė istorija“ (The Fall) (2006 m.) Kažkaip ilgą laiką voliojosi šis filmas mano kompiuteryje, vengiau žiūrėti fantastinę pasakaitę apie ligonio ir mergaitės kuriamą pasakojimą. Bet nebuvo iš serijos „kas veikti“, tai ėmiau ir pažiūrėjau... Koks įspūdis? Visų pirma, gražiai nufilmuota juosta, labai estetiška ir miela akiai. Tai pasakojimas apie vieną pirmųjų kaskadininkų, kuris dėl nelaimingos meilės ryžtąsi savižudybei ligoninėje, gražiomis pasakaitėmis jis prisijaukina mergaitę, kuri jam tiekia vaistus savižudybei...

Filmo pasakojimas daugiasluoksnis, nukeliantis mus į dvidešimto amžiaus pirmąją pusę ir kartu sumitindamas herojus, nukelia į egzotišką Indiją, kur vyksta pasakų motyvais paremti įvykiai, kurie realiai kaskadininkui jau seniai įvykę gyvenime. Na, iš tikro viskas gražu ir puiku, tačiau ypatingai manęs ši istorija nesužavėjo, nors ir puiki režisūra, neblogai suvyniotos ir supainiotos istorijos, tačiau tikriausiai tai ne mano žanro filmas, o gal pats nusiteikimas mane lydėjo per filmą? Sunku pasiaiškinti, tačiau istorija tikrai patiks daugeliui žiūrovų, o kas žino, galbūt ir sujaudins. Kai kurios scenos, kad ir pav. mergaitės operacija pavaizduota iš lėlių, tokį sprendimą jau esu matęs filme „Frida“. Iš pradžių mums atrodo, kad mergaitė Aleksandra ir yra centrinė pasakojimo figūra, nes ją nuolat rodo vaikščiojant su gipsu ir maldaujančią už tabletes papasakoti istorijos tęsinį (dievaži, šiuolaikinė „Tūkstantis ir viena naktis“ realizacija), tačiau istorija gimsta iš vyruko, kuris nebenori gyventi... Suaugusio žmogaus ir mažos mergaitės filosofijos sankirta sulydyta viename filme.

Skausmas gimdo gražias istorijas ir nebūtinai jos turi būti gražios ir su laiminga pabaiga. Filmo atomazga irgi netikėta – nelaimi niekas, nei pasakoje, nei XIX amžiaus realybėje. Gražūs kadrų perėjimai ir t.t. Apskritai labai nepriekaištinga režisūra, sakyčiau, visai vykęs filmas, tik gaila, kad jis taip ir neįstrigo į mane patį. O iš Jūsų nemažai dalei turėtų patikti toks filmo pasakojimo pobūdis ir sprendimas.

Mano įvertinimas: 7/10 
Kritikų vidurkis: 64/100
IMDb: 7.9



Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą