2012 m. gegužės 5 d., šeštadienis

Filmas: "Spjaunu ant tavo kapo" / "I Spit on Your Grave"



Sveiki visi,

Šiandien noriu pristatyti kino filmą „Spjaunu ant tavo kapo“ (I Spit on Your Grave) (2010 m.). Tai amerikiečių siaubo trileris, kurį žiūrėjau bemaž prieš mėnesį ir pamiršau užregistruoti, tai skubu pasidalyti įspūdžiais. Iš esmės ieškojau tąkart kažko lengvo, bet ne prasto filmo ir kažkaip, susigundęs žiūrovų komentarais, nutariau, kad reikia pažiūrėti būtent šį filmą, o ir pats siužetas, kad ir skambantis banalokai, rodėsi, kad ištems bent iki vidutinio filmo kartelės. Iš esmės filmas susižiūrėjo su šiokia tokia įtampa, tačiau kažko ypatingo nepatyriau, nes idėja lyg filmo ir gera, tačiau jos realizavimas ir išpildymas atrodė nuo „Skambučio“ laikų nepakitęs, o ir su „Skambučiu“ šio filmo nesulyginsi, nes jis gerokai mažesnio lygio.

Šiaip viskas būtų lyg ir gerai, pagrindinė aktorė lyg ir gera, labai dali, graži figūra, tiesiog vos ne Mis Visata, tačiau filmas nulinko į bravūriškas banalybes ir priminė tiesiog šimtus kitų filmų, kuriuos esu matęs, pradedant „Žinau, ką veikei aną vasarą“ ir baigiant „Penktadienis 13 – oji“ – žodžiu, tas pats per tą patį. Viskas būtų kur kas geriau, jei būtų išlaikytas realistinis logikos priežasties ir pasekmių būvimas, nes istorija lyg ir prasideda realistiškai, bet, kai mergina tariamai nuskęsta kūdroje, prasideda ištisa keršto epopėjos nesąmonių virtinė, ypač tai, kad silpnutė ir bejėgė moterytė, kurią prievartavo eržilai, pastarosios ima vienas po kito bijoti, įdomu, kokiais būdais ji galėjo šitaip suplanuoti keršto manifestą – gal ale rašytojos fantazija padėjo? Palūžusi mergina tampa psichologiškai stipri kaip mutantas? Nebesvaikime. Nebent žiauriausio prievartautojo dukters pagrobimas galėjo būti kaip realiausias kerštas, tačiau ne į užpakalį įkištas medžioklis šautuvas, kurio šūvis išlekia stačiai per burną ir dar nudeda jo draugužį. Na, sorry, tačiau juk tai banalybių banalybė, sujaudinti žiūrovą pasibaisėtinomis žiauriomis scenomis – tai vienas iš amerikietiškojo siaubo filmo atgyvenusių, tačiau plačiai dar naudojamų „sužavėk žiūrovą“ būdų.

Šiaip filmas, manau, daugeliui patiks kaip laisvo laiko ir nieko rimto neveikimo, besaikio bimbinėjimo metu. Šiaip nieko per daug nuobodaus, bet tuo labiau nieko ypatingo, žiūrėti galima, tačiau mėgautis... hummm... įdomu kuo?

Mano įvertinimas: 5.5/10
Kritikų vidurkis: 27/100
IMDb: 6.3 



Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą