2012 m. gegužės 20 d., sekmadienis

Filmas: "Namas turkų gatvėje" / "No Good Deed"



Sveiki visi,

Šiandien noriu pristatyti kino filmą „Namas turkų gatvėje“ (No Good Deed) (2002 m.). Tai filmas, kuris ne kartą rodytas per televiziją ir tikriausiai nemažai žmonių yra jį matę. Čia pagaliau ir vėl sutikau savo mylimą Milla Jovovich ir vieną mėgstamiausių vyrų aktorių – Samuel L. Jackson, pastarasis dažnai vaidina muzikantą, nenuostabu, juk ir gyvenime jis puikus atlikėjas, šiame filme taip pat ne išimtis. Taigi susitinka mano du puikūs aktoriai viename filme, kurio vertimas į lietuvių kalbą nėra ne tik kad netikslus, bet visiškai sugalvotas naujas, bet ką jau padarysi.

Kriminalinė drama, kurioje vykdomas banko apiplėšimas, įkaitų drama ir seksualus bei pavojingas flirtas – kažkur lyg ir matytas derinys, bet tebūnie. Šiaip filmas siužetine plotme man pasirodė šiek tiek skurdokas, atgyvena, bet kita plotmė – flirto dramaturgija vizualiai labai gražiai išpildyta – violončelė, pianinas, aukštakulniai, įtempti aktorių raumenys, atodūsiai – gražu, saikingai seksualu. Aišku, filmo siužetas šiek tiek nutolęs nuo realybės, bet išlaiko pakankamai realius charakterius, pakankamą logiką ir motyvacijos lygį. Ir visgi filmą laikyčiau daugiau pramoginiu, nei rimtu, kadangi jis išlaiko bendrąsias kriminalines klišes su mums įprastomis tokio žanro užuomazgomis, kulminacija ir šiek tiek nuspėjama atomazga. Jei realiai filme nieko per daug ypatingo neįžvelgiau, tačiau praleidau visai neblogą laiką su aktoriais, lyg būčiau su jais atitinkamoje aplinkoje prisėdęs išgerti kavos puodelio.

Ką aš galiu pasakyti? Jovovich ir vėl panašioje rolėje – kalė, kekšė, parsidavėlė, kuri nori visus apmauti ir sausa išlipti iš balos, tačiau šis vaidmuo jai reikalauja daugiau dramatiškumo, personažas švelnesnis ir gležnesnis nei įprastai ir mažiau šėlionių – ir iškart pastebėjau vieną dalyką – ji nesutverta vaidinti kenčiančių perdėm moteriškų personažų, kurie pareikalauja maksimalaus saulėgrąžų aliejaus spaudimo dozės energetikoje. Taip, viskas vizualiai atrodė gerai, lyg ir pakankama energetinė spinduliuotė, tačiau po virpančiais vokais, bent jau aš, apčiuopiau kažkokį dirbtinumą – gal tai režisieriaus klaida, gal pačios aktorės, bet manau, kad pati Milla nujaučia, kad jai kur kas geriau vaidinti kovinguose filmuose ir pati yra tai netiesiogiai prasitarusi interviu metu. Samuel L. Jackson priekaištų neturiu.

Mano įvertinimas: 7.5/10
IMDb: 5.5 



Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą