2012 m. gegužės 5 d., šeštadienis

Filmas: "Paskutinė naktis" / "Last Night"


Sveiki visi,

Šiandien noriu pristatyti kino filmą „Paskutinė naktis“ (Last Night) (2010 m.). Pastarasis filmas pagal potekstę, kai pažiūrėjau filmą, mano supratimu turėtų verstis „Pastaroji naktis“, nes būtent pagal siužetą, pastaroji naktis viską apverčia ir kartu sutvarko dviejų herojų gyvenimus. Iš esmės neišsiplėsdamas galiu pasakyti, kad filmas man savotiškai patiko, turi savo skonio ir žavesio, ypač labai patiko pagrindiniai aktoriai – Keira Knightley ir „Įsikūnijimo“ žvaigždė Sam Worthington. Man asmeniškai Keira yra paskutinio pusmečio atradimas ir nepaprastai susižavėjau šia jauna, tačiau be galo daug ir įvairių vaidmenų sukūrusi aktore. Pastaroji buvo kaltinama anoreksija, nes pasirodė kai kam labai liesta, o aktorė, matomai jautri kritikai, buvo sumaniusi net mesti aktorės karjerą, bet ačiū Dievui, to neatsitiko. Šiame filme man taip pat ji pasirodė labai jau menkutė, labai liesa, neturinti krūtų, pečių kaulai tiesiog blizgėjo per odą, tačiau viską kompensavo vidinis žavesys ir verksmingas jos balso tembras.

Šiaip filmas kaip filmas, sakyčiau, romantikams turėtų patikti, ypač rekomenduočiau pažiūrėti porelėms, kurios galvoja, kad gyvenimas santuokoje yra ypač saldus, kad jie vienas kito niekada neišduosią, kad niekada vienas kitam neatsibosią ir nepavyduliausią, tačiau gyvenime būna kitaip. Galbūt dėl gyvenimiškumo filmas ir patiko, tačiau jame daug nenatūralumo ir keistumo, jau nekalbant apie tai, kad viskas vyksta vienu metu ir žmona susitikusį seną draugą ir jos vyras išvažiavęs su žavia kolege į komandiruotę, abu atsiduria ties balansavimu ant ištikimybės ir neištikimybės ribos, abu pastatyti atskirai ir tik jiems individualiai belieka nuspręsti, ar pasiduoti aistrai, sugriaunant savo vertybių skalę, ar ne, ar verta laikina seksualinė laimė prieš santuokos mūrą. Iš esmės gundymas, flirtas, juokas pokalbiai, ramus veiksmo vystymasis šiek tiek banalus, kad abu nenori išduoti vienas kito, bet kartu neatsitraukia nuo traukos objektų, tarsi balansuodami ir mėgindami savo ištikimybės gumą.

Žiūrovas iš esmės pririšamas kaip ožys prie mieto laukti tik su viena mintimi – tai permiegos jie pagaliau su savo potencialiais melužiais ar ne? Tai bene vienintelis variklis, kuris vedė mane per visą filmą, o visa kita, kažkur dingo, pasimetė, nutrūko ir filme daug kažkokios nepaaiškinamos tuštumos, daugžodžiavimo, kuris neturi nei estetinio, nei prasminio pagrindo. Iš tikrųjų rimtesnio filmo pigus triukas – vesti žiūrovą su vieninteliu smalsiu ištikimybės pagrindo klausimu. Jeigu jūs pasiruošę tokiam filmui, tada žiūrėkite, tačiau man pritrūko iš paties filmo kažko daugiau.

Mano įvertinimas: 7/10
Kritikų vidurkis: 50/100
IMDb: 6.6


Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą