2013 m. spalio 29 d., antradienis

Filmas: "Dvi dienos Paryžiuje" / "2 dienos Paryžiuje" / "2 Days in Paris"


Sveiki,

Puikioji prancūzų kino aktorė Julie Delpy ėmėsi ir režisierės kėdės ir sukūrė filmą „Dvi dienos Paryžiuje“ (2 dienos Paryžiuje) (2 Days in Paris) (2007), kuris buvo neprastai įvertintas kino kritikų, kad net 2012 metais sulaukė ir savotiško tęsinio pavadinimu „Dvi dienos Niujorke“. Kadangi nesu abejingas šiai puikiai aktorei ir apskritai prancūzų kinui, tai nusprendžiau imtis šios juostos ir... nenusivyliau. Žinote, kai žiūrėjau šią juostą, negalvojau, kad ją režisuoja ta pati J. Delpy, todėl man iš pradžių priminė totalų trilogijos „Prieš saulėtekį“, „Prieš vidurnaktį“ ir „Prieš saulėlydį“ režisieriaus braižą – nuskaptuoti gyvenimiški dialogai, svarbus šiuolaikiškas tarpusavio bendravimo aspektas, apsemtas riebiai buitiniais konfliktėliais, nesusikalbėjimų, nuolatinė herojų dinamika Paryžiuje ir viskas priminė tą trilogiją, kurioje nusifilmavo J. Delpy, kad nenuostabu, kad jos režisuotas filmas labai priminė ir josios darbą trilogijoje – įtaka labai akivaizdi, net nežinant režisieriaus pavardžių.

O šiaip, tai tikrai vykęs filmas, kuris vėl mus praveda Paryžiaus kvartalais, knebinėja poros santykius, kurie tokie panašūs į mūsų laikų poras, be jokių egzotinių pagardinimų, nors pats filmas jau yra egzotika. J. Delpy pati sau režisuoja, rašo scenarijų ir dar vaidina pagrindinį vaidmenį, jai į poras aktorių duete talkina amerikiečių aktorius Adam Goldberg‘as, kuris neretai atsidūręs Paryžiuje tampa nesusikalbėjimo pajuokos objektu. Skirtingos kultūros dėsniai iš rimtos dramos padaro subtilų humorą, todėl juokas čia nėra lėkštas ar hiperbolizuotas, jis teka laisvai ir nevaržomai.

Nežinau, kaip kitiems, bet man tai itin smagus filmas, kuris galbūt neįeis į geriausiųjų filmų topus, tačiau maloniam ir turiningam laiko praleidimui tiks kaip vilnonės kojinės šaltą žiemos vakarą.

Mano įvertinimas: 8/10
Kritikų vidurkis: 67/100
IMDb: 6.8



Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą