2013 m. spalio 22 d., antradienis

Filmas: "Ispangliška" / "Spanglish"



Sveiki,

Kartais amerikiečių romantiniai filmai gali nustebinti, šitaip nutiko su filmu „Ispangliška“ (Spanglish) (2004), kuriame pasirodo komedijų karalius Adam Sandleris ir ispanų gražuolė aktorė Paz Vega. Jeigu trumpai – tai pasakojimas apie kultūrų mišrainę JAV-ose, kur lotynų amerikiečiai adaptuojasi tarp pasiturinčių amerikiečių ir jų kultūros. Iš pirmo žvilgsnio siužetas gan seriališkai muiluotas – simpatijos tarp turtingo ir pripažinto virėjo bei namų pagalbininkės, tačiau finalas toli gražu neprimena pasakos su laiminga pasaka. Gan kuriozinės situacijos dėl kalbos barjerų leidžia aktoriams nelaužyti perdėto humoro ar vaidybos, kuria pasižymi amerikietiškos romantinės komedijos žanras.
Smagus siužetas labiau priminė atostoginį filmą, labiau skirtą pramogai su žiupsneliu savaime suprantamais pagraudenimais apie šeimyninių santykių krizę, žmonos neištikimybę, apie sąžinės vertę žmogaus gyvenime – visa ši mišrainė yra daugiau ar mažiau nuspėjama, todėl detektyvo tikėtis nereikia, kaip ir ypatingos gelmės. Vardan ko atsisakome laimės ir malonumų? Šis filmas gan šeimyniškas, tokį galėtų pažiūrėti visa šeima. Pakankamai taktiška ir lengva juosta ankstyvam vakarui „sueitų“ su malonumu. Žavūs aktoriai, o ypač Paz Vega – tai tikras džiaugsmas ne tik akims, bet ir širdžiai. Tiesa, nesu Adamo Sandlerio gerbėjas, tačiau, manau, kad tai vienas iš tų vaidmenų, kuris praslinko jo karjeroje gan neutraliai, nepereidamas kasdieninės amerikiečių humoro mėsmalės.
Filmas man patiko, mat, užšokau pačiu laiku ant jo, kai nuotaika ir tikriausiai mėnulis buvo gerame zodiako ženkle ir atitiko filmo energetiką. Aišku, filmas gal nėra geriausios prabos, bet kultūrinės sąsajos, aktoriai, išvystymas, bet iki galo nesukramtytas siužetas leidžia tiesiog atsipalaiduoti ir trumpam pamiršti rūsčią kasdienybę.

Mano įvertinimas: 8/10
Kritikų vidurkis: 48/100
IMDb: 6.5


Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą