2014 m. rugsėjo 29 d., pirmadienis

Filmas: "Pašaukimas" / "The Calling"




Sveiki,

Taip jau būna su tais mistiniais trileriais, kad juos mėgsti arba jų nemėgsti. Taip nutiko ir su filmu „Pašaukimas“ (angl. The Calling) (2014), kuris man iš esmės patiko. Filmą pažiūrėti, kaip ir daugeliui, tikriausiai inspiravo aktorė Susan Sarandon. Tai pirmasis pilnametražis Jason Stone sukurtas vaidybinis filmas, kuris pasakoja atokaus miestelio serijinio žudiko istoriją.

Jeigu jums patiko tokie filmai kaip „Septyni“ ar „Zodiakas“, manau, šį filmą taip pat vertėtų pažiūrėti. Nors kino kritikai filmą sutiko ganėtinai „drungnai“, bet man jis paliko gana neblogą įspūdį. Aišku, pirmoji filmo pusė, ypač pradžia ganėtinai nuobodoka. Susan Sarandon laka alkoholį, masiškai geria vaistus ir visaip stengiasi gyventi normalų policininkės gyvenimą. Intriga prasideda po pirmosios savižudybės, ją paaštriną tos baisios mirusiųjų fotografijos, kurių burnose sustingęs liežuvis ir lūpos taria po raidę. Galiausiai kriminalinė istorija tampa apgaubta ne tik žmogžudysčių, bet ir religinio, fanatiško ritualo – 12 mirčių prikels vieną mirusįjį. 

Žinote, vietomis filmas tapo gana kraupokas. Net nesitikėjau, kad šitaip greitai įsijausiu į filmą, nors iš pradžių filmas lyg ir nieko gero nežadėjo. Net plaukeliai pasišiaušė, kai teko regėti lavonų nuotraukas, klausytis senų užkeikimų. Aišku, Sarandon atliko gerai savo darbą, bet filme bene efektingiausiai atrodė „Saulėlydžio“ sagos blogiukas Christopher Heyerdahl, kurio veidas skleidė nepaprastą demonišką fanatiko energiją. Jam šis vaidmuo be galo tiko.

Tai efektingas, bet ramus filmas, kuris, bent man, buvo baugesnis daug kartų už kruvinas standartines skerdynes. Kartais subtilumas gali priversti virptelėti, o brutalūs kraujo fontanai ir klyksmai užmigdyti vidury seanso. 

Mano įvertinimas: 8/10
Kritikų vidurkis: 46/100
IMDb:5.8


Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą