2015 m. kovo 4 d., trečiadienis

Šios dienos daina: Hozier - Take Me to Church




Sveiki, muzikos klausytojai ir skaitytojai,

Šįkart gana neįprasta daina „Šios dienos daina“ rubrikoje. 24 metų airių atlikėjas Hozier tapo dar viena pasaulinė sensacija, kai pasauliui pateikė dainą „Take Me to Church“ (liet. Pasiimk mane į bažnyčią). Dainą mažam kam žinomas atlikėjas įrašė savo tėvų namuose ir išleido 2013 rugsėjo mėnesį kaip singlą. Tai buvo jo atsakas ir savotiška reakcija į homofobiją ir bažnyčios nusiteikimą prieš homoseksualus. Iš pradžių daina lyg ir nebuvo pastebėta, bet pamažu, internautų „dalybų pagalba“ ji tapo hitu Nr. 1 net 14 pasaulių šalių, JAV – net 3 kartus platininiu singlu. 

Viską vainikavo 2015 metų pradžioje įvykę „Grammy“ apdovanojimai. „Take Me to Cherch“ tapo geriausia metų daina. Vaizdo klipas šiuo metu intensyviai peržiūrinėjimas, nors jame lyg ir jaučiama homoseksualų propaganda, atsakančioji jėga į homofobiją. Akivaizdu, kad Hozier tikrai turi ką pasakyti pasauliui. Daina tapo tokia populiari ir „kabinanti“, kad ją ėmė perdainuoti gana ryškūs šių dienų atlikėjai, šiek tiek pakeisdami žodžius ir atlikimo stilių.

Nežinau, kaip jums, bet man Hozier daina išties veikia – neįtikėtinas skambesys, žodžių galia ir muzika. Kažkaip nepraklausiau šios dainos ir ji pasiliko mano mp3 sąraše ir šiuo metu viena klausomiausių dainų.

Hozier – Take Me to Church


Ed Sheeran – Take Me to Church versija:


Kiesza – Take Me to Church versija:


Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą