2015 m. kovo 4 d., trečiadienis

Filmas: "Moteris apsirengusi juodai 2: Mirties angelas" / "The Woman in Black 2. Angel of Death"




Sveiki, kino žiūrovai,

Filmas „Moteris apsirengusi juodai 2: Mirties angelas“ (angl. The Woman in Black 2: Angel of Death) (2014) tikriausiai buvo kai kam ilgai lauktas. Užtruko kūrėjai su šio filmo tęsiniu, keitėsi aktorių sudėtis ir režisierius, o tai labai atsiliepė ir kūrinio tęsiniui. Nepasakyčiau, kad man patiko pirmoji dalis, tačiau tenka pripažinti, kad šioji dar silpnesnė ir nuobodesnė už pirmąją.

Nauji aktoriai, šiek tiek kitoks laikotarpis, bet tos pačios angliškos pelkės, įspūdingas senovinis namas, daug rūko ir paslapties. Vizualiai filmas išties, sakyčiau, neblogas, ypač buvo gera sugrįžti kaip žiūrovui į tą patį namą, prisiminti pelkėje įsmeigtą kryžių, bet scenarijus, atsiprašau, bet buvo pernelyg skystas. Daugiau ar mažiau viskas nuspėjama, nors efektai kai kurie filmui tikrai labai tiko, bet buvo ne itin baisūs. 

Smagiausia filme buvo sutikti turbūt aktorių Jeremy Irvine, kuris toli gražu nesukūrė įspūdingo personažo dėl pernelyg plokščiai išdėlioto scenarijaus ir siužeto, bet asociacijos iš kitų filmų žadino kažkokį keistą vizualinį pasitenkinimą. Pagrindinį vaidmenį atliko aktorė Phoebe Fox – šviežias veidas ekrane, iki šiol niekur man nekliuvusi atrodė iš esmės gana nebloga, tik vis stebėjausi, kodėl, kai ji plaukus susuka į kuodą ji iš veido panaši į Kristen Stewart, o kai pasileidžia – į Anne Hathaway ir Monica Belluci suplaktą derinį, todėl svarsčiau, ar ši aktorė pajėgi turėti savo kažkokį išskirtinį bruožą?

Filmas gan vidutiniškas, labiausiai trikdė filmo negyvumas ir statiškumas iš personažų bendravimo – dialogai turėtų lukštentis gyviau, o dabar forsuojančios pauzės, kaži kokios klišinės nenatūralios ir jau atgyvenusios siaubo filmuose, pilnos netikrumo tarp žodžių kuriamos įtampos, kuri nunyksta tiesiog akyse. Nusiteikite tiesiog šiaip sau praleisti laiką, pasitaršyti su personažais po rūką, seną trupantį namą, šiek tiek įsimylėti, šiek tiek graužtis dėl prarasto vaiko ir tuo pačiu prižiūrėti paliktus vaikus. Iš esmės nieko ypatingo, be pretenzijų.

Mano įvertinimas: 5/10
Kritikų vidurkis: 42/100
IMDb: 4.9


Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą