2015 m. kovo 26 d., ketvirtadienis

Filmas: "Rūkas" / "The Mist"




Sveiki, 

Šiandien noriu pakomentuoti kino juostą „Rūkas“ (angl. The Mist) (2007). Paskutiniu metu visai neplanuotai žiūriu daug rašytojo Stephen King literatūrinių kūrinių ekranizacijų ir visai neplanuotai, kažkaip išpuola ir negaliu atsispirti. „Rūką“ režisavo Frank Darabont, kuris galbūt geriau žinomas kaip „Pabėgimas iš Soušenko“ (1994) ir „Žalioji mylia“ (1999) režisierius. 

Ką aš galiu pasakyti? Gal ir dėl įdomios istorijos, gal ir dėl gero ir pripažinto režisieriaus meistrystės šioji ekranizacija tikrai nėra blogiausia S. Kingo kūrinių ekranizacija. Nuo pat pirmųjų 15 minučių istorija sugeba sudominti žiūrovą, prikausto dėmesį savo nežinomybe. Įtariu, kad romanas turėtų būti dar įdomesnis ir įtaigesnis. Daug paslapties, truputis siaubo ir daug miglos. Bene labiausiai mane erzino religinga boba, kuri prekybos centre patraukė įstrigusiųjų dėmesį ir pasiskelbė kone pranašu – viskas per kelias paras, o toks jausmas, kad izoliuotoje patalpoje atsikartotų ištisa civilizacijos ir išsilaisvinimo nuo primityvios valdymo formos. Aišku, boba gavo tai, ko nusipelno, tačiau filme tai šiek tiek neįtikinama, kad žmones taip veiktų kaip pagal programą, pasidalytų į stovyklas. Kur kas man šiuo atžvilgiu atrodo įdomesnis filmas „Aklumas“, kai jaučiama ne staigi pasidavimo panika, o palaipsninis vilties praradimas.

Na, žinoma, filmo finalas daugiau nei pavykęs, tačiau to tikriausiai ir buvo galima tikėtis. Tikriausiai neverta atpasakoti siužeto, užtenka pasakyti, kad filmas visai neblogas, gal siužetine prasme man ne viskas patiko ir herojų veiksmai pernelyg šabloniškai erzinantys, tačiau visuma tikrai nebloga.

Mano įvertinimas: 7.5/10
Kritikų vidurkis: 58/100
IMDb: 7.2


Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą