2015 m. liepos 15 d., trečiadienis

Filmas: "Kaimynai" / "Neighbors"




Sveiki,

Mane šiek tiek nustebino gana aukšti kritikų reitingai, skirti filmui „Kaimynai“ (angl. Neighbors) (2014), nors apskritai režisieriaus Nicholas Stoller komedijos įvertinamos gana aukštai, nors jos ir atitinka visus tipinės amerikietiškos komedijos šablonus. Jei atmintis nepaveda, tai tikriausiai pirmoji mano jo matyta komedija, kuri visai, sakyčiau, mane pralinksmino. Paskutiniu metu daug žiūriu amerikietišku tuščių filmų ir laukiu kažkokio savo repertuare įvykio bei atsinaujinimo...

Komedija „Kaimynai“ patiko, nors jame esama ir gana banalokų vietų, kurių galėjo ir nebūti – žolytė, studentiniai vakarėliai jau įsiėdę iki gyvo kaulo ir pernelyg jie akcentuojami tokio tipažo filmuose, bet labiausiai tikriausiai patiko tai, kad režisierius ir scenarijaus autorius užsikabino už komplikuotų kaimynų santykių. Na, kas gali labiau erzinti, nei triukšmingi kaimynai? Ogi kaimynai su mažu kūdikiu, kurie trukdo „tūsintis“... Pastaroji porelė tampa visos komedijos varikliu už juos mes sergame, palaikome jų „brandą“ ir norą gyventi ramiai, bet įsivėlę į karą su studentais brolijos nariais, jie iš tikrųjų patys suvaikėja, prisimena jaunystės dienas ir visaip kitaip tarp juokingų situacijų mums primena terpę, kai žmogus iš nerūpestingo tampa atsakingais tėvais. Aišku, filmas nieko panašaus neturi su realybe ir kaimynų karai vyksta kiek kitaip, tačiau vis tiek buvo linksma pažiūrėti. 

Scenarijus gana vidutiniškas, jame yra daug šablonų, bet nepaisant to, režisieriui pavyksta sukurti gana juokingų ir absurdiškų situacijų. Labai padeda žinomi aktoriai. Ypač seksualiausio pilvuko Holivude savininkas Zac Efron, jau komedijų karaliumi tituluojamas Seth Rogen. Labai žavi atrodė Rose Byrne, kurią labai pamėgau iš filmo „Ji – šnipė“. Į šią trijulę norisi žiūrėti, kad ir kokias nesąmones jie išdarinėtų. Šiaip viskas šiuo filmu gerai: lengvas, vietomis banalokas, paprastas, nuotaikai pakelti paprastas narkotikas. Nieko įsipareigojančio. Kaip vienkartinis seksas ant galinės automobilio sėdynės – ups, ar tai irgi ne šablonas iš tokio tipažo filmų?

Mano įvertinimas: 6.5/10
Kritikų vidurkis: 68/100
Kritikų vidurkis: 6.4


Jūsų Maištinga Siela

1 komentaras:

  1. Matei filmą „Kartą Niujorke“ (Immigrant)? Jei ne, rekomenduoju :)

    AtsakytiPanaikinti