2015 m. rugsėjo 1 d., antradienis

Filmas: "Pakalikai" / "Minions"




Sveiki,

Tikriausiai daugelis iš mūsų yra matęs animacinį filmą „Bjaurusis aš“. Taigi šių filmų serijos kūrėjai mums visai neseniai pateikė trečią dalį, kitaip sakant, pirmųjų dviejų dalių priešistorę, kuri vadinasi „Pakalikai“ (angl. Minions) (2015). Tiesą sakant, buvau iš tų, kurie pirmą kartą ekrane išvydę geltonus juokingus padarėlius kvatojosi balsu, bet tai buvo prieš penketą ir daugiau metų. Filmo kūrėjai „Pakalikams“ daugiausia dėmesio skyrė būtent šiems mažiesiems žmogeliukams, kurie jau „užvaldė“ savo simpatijomis pasaulį.

Visgi pasitvirtino itin liūdna tendencija, kad kūrėjams nebeužtenka kūrybinės galios ir vaizduotės nustebinti žiūrovą. Jau antroji filmo dalis buvo prastesnė už pirmąją, o šioji – kol kas visų prasčiausia, nors ir buvo griebtasi už geltonųjų simpatiškų padarėlių. Ši korta turėjo pasiteisinti, tačiau pasigedau gero scenarijaus. Pavogti Anglijos karalienės karūną 1968 metais, keliauti su blogio „dama“ Skarlet – na, sakykim, idėja tikrai nėra prasta, tačiau filmo realizavimas kažkodėl nenustebino. Viskas plaukė ir praplaukė tolygiai, suskambėjo vienas kitas juokelis, tačiau 2010 metais pasirodžiusios ištraukos apie žmogeliukus, jos atrodė efektingai koncentruotos ir užteko tiek juoko per 5 minutes, kiek jo nebuvo šiame filme per pusantros valandos. Jeigu tai buvo komedijos žanras, o jis tikrai buvo, tai autoriai stokojo juoko, tikriausiai bijodami prarasti istorijos pasakojimo siužetinę liniją, arba... tiesiog pritrūko fantazijos.

Visgi filmas linksmas, bet ne toks, kokia buvo antroji dalis, o tuo labiau pirmoji. Trūko visko ir dabar galvoju, kad kita dalis (o ji, beveik neabejoju, bus) gali tapti dar prastesnė, nebent įvyktų kūrybinis stebuklas ir jiems gimtų puikus siužetas, derantis su didelio humoro koncentracija.

Mano įvertinimas: 6/10
Kritikų vidurkis: 56/100
IMDb: 6.6


Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą