2015 m. rugsėjo 10 d., ketvirtadienis

Filmas: "Malonus miestelis" / "Pleasantville"




Sveiki,

Šiandien noriu pakomentuoti kino filmą „Malonus miestelis“ (angl. Pleasanville) (1998), kurį režisavo amerikiečių režisierius Gary Ross, tas pats, kuris režisavo tokius filmus kaip „Bado žaidynės‘ (pirmąją dalį), „Favoritas“ ir kt. Jeigu reiktų apibūdinti įspūdžius po filmo „Malonus miestelis“, galėčiau pasakyti, kad tai itin amerikietiškos kultūros filmas – lengvas, holivudiškas, bet nebanalus, juo gali mėgautis tiek paprasti žiūrovai, tiek kino gurmanai.

Sakyčiau, filmo idėja yra stipriausia šio filmo pusė. Nusiųsti šiuolaikinius jaunuolius (brolį ir sesę) į šešto dešimtmečio transliuotą serialą „Malonus miestelis“, kur nėra konfliktų, kur žmonės šypsosi, kur nėra seksualumo, o tik geros žmonos, geri vyrai ir dirbtina schematiška sistema, kurioje visi jaučiasi laimingi, be problemų, bet vos tik jaunuoliai atsiduria nespalvotoje idilinėje visuomenėje, įvyksta didžiulis perversmas. Jie sutrikdo įprastą gyvenimą ir žmonės ima keistis ir vis labiau panašėti į mūsų visuomenę...

Iš tikrųjų tokiu lyg ir paprastu, sakyčiau, būdu režisieriui pavyko perteikti mūsų visuomenės evoliucijos grandį, jo nepastovumą ir tai, kaip lengva ir pavojinga skaidyti žmones pagal rūšis arba luošinti natūralius prigimtinius pasireiškimus vardan idilinės ir sterilios visuomenės. Būtent dėl šio kritinio požiūrio man filmas ir patiko. Patiko, žinoma, ir visa originali scenografija. Filme pilna garsių šiuolaikinių aktorių – Tobey Maguire, Reese Witherspoon, William H. Macy, Joan Allen ir kt., gal kiek jaunesni, nei paprastai mes juos dabar įsivaizduojame, bet vis tiek buvo juos malonu pamatyti „Maloniame miestelyje“. Filmas išties labai gerai ir šviesiai nuteikia, pasikroviau gerų emocijų ir gerai bei turiningai praleidau laiką. To linkiu ir Jums.

Mano įvertinimas: 8.5/10
Kritikų vidurkis: 71/100
IMDb: 7.5


Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą