2016 m. vasario 21 d., sekmadienis

Filmas: "Be abejo, turbūt" / "Definitely, Maybe"




Sveiki, kino žmonės, 

Šįkart trumpai apie iš serijos „lengvas ir neįpareigojantis“ kinas ir mano taikinyje atsidūrė „Be abejo, turbūt“ (angl. Definitely Maybe), kurį režisavo Adam Brooks. Suviliotas gana perspektyvių aktorių ir lengvo turinio, nutariau, kad šis filmas bus kaip tik prie alaus. Tiesą sakant, dėl itin lengvo turinio tikrai neklydau, nes filmas turi praktiškai visus vidutinio holivudinio filmo elementus – švytinčius ir gerai žinomus aktorius, paviršutiniškus juokelius, paviršutinišką požiūrį į istoriją ir pataikavimą žiūrovui. Ar nuo to filmas itin prastas? Galgi nevisai, tačiau pasijutau taip, lyg truputį „prašovęs“, nes galėjau išsirinkti ir geresnį filmą iš „tų lengvųjų“.

Mergaitė apšviesta lytinio švietimo iš tėvo reikalauja papasakoti prieš miegą meilės istoriją apie jos mamą. Vienintelė intrigėlė žiūrovui – neaišku, kuri iš trijų moterų yra tikroji mergytės motina, o meilės istorijos papasakojamos kaip „1000 ir viena naktis“, su mergaitės pertraukimais, kad žiūrovas nepasijustų pernelyg toli nuo dabarties taško. Iš esmės lyg kompozicija ir nebloga, principas ir idėja taip pat, tačiau realizacija pernelyg nuobodoka, lyg norėtųsi prasukti paskubomis, nes nėra įtampos (aišku, ne tas žanras), bet nėra filme aistros, intrigos. Kitaip sakant, filmas labiau skirtas lengvo popso mėgėjams, kuriems intelektualumas kine suteikia skausmą ir depresiją, o tokie kaip „Be abejo, turbūt“ geras filmas, „pats geriausias, kokį teko matyti“ tampa tos kvailos pasiaukojimo istorijos, apibrėžtos romantiniu lūpdažiu. Kitaip sakant, kine prasmės ieškančiam žiūrovui ši juosta pasirodys laiko gaišimas, užtat jis puikiai tinka prie alaus ir šiaip kompanijose, kai akis tik retkarčiais nuklysta į simpatiškus aktorius, o istorija plaukia ir praplaukia.

Filme pasirodo ne tokie jau ir prasti aktoriai. Mirtinai simpatiškas Ryan Reynolds, kaip visada švytinti Isla Fisher, mažasis talentas Abigail Breslin, puiki aktorė Rachel Weisz. Kai filmas „šiaip sau“, ką begali padaryti aktoriai? Tiesiog gražiai ir mandagiai šypsotis kameroms. Tiesiog jeigu žiūrėjimo sąrašuose turite kitą variantą – rinkitės kitą, o šitą filmą palikite tik tam atvejui, kai jau norisi žiūrėti į tapetus arba šiaip sau pabimbinėti.

Mano įvertinimas: 5/10
Kritikų vidurkis: 59/100
IMDb: 7.2


Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą