2016 m. gruodžio 11 d., sekmadienis

Šios dienos daina: Alanis Morissette "You Oughta Know"



Sveiki,

Kanados atlikėja Alanis Morissette buvo ilgą laiką neatrasta „mano ausų“. Tiesiog gal dėl to, kad ši atlikėja blykstelėjo kaip žaibas dešimtame dešimtmetyje ir pamažu nuslopo, išlaikydama tik savo rato klausytojus. jos legendinė daina „You Oughta Know“ tapo dešimto dešimtmečio roko simboliu. Daina įėjo į atlikėjos trečiąjį albumą „Jagged Little Pill“, kurį Alanis įrašė jau persikėlusi iš Otavos į Torontą. Tikriausiai nė pati atlikėja nesapnavo, kad paleidus į apyvartą šį albumą 1995 metais staiga jis sprogs kaip bomba. 

Albumas atlikėjai atnešė super pasaulinę šlovę, pagal Vikipedia duomenis, šis albumas yra vienas sėkmingiausių moterų atlikėjų albumų pasaulyje, kurio kopijų parduota beveik 50 milijonų. Atlikėjai albumas pelnė tris Grammy apdovanojimus ir dar daugybę kitų apdovanojimų. Tai milžiniški skaičiai! Keista ir tai, kad šiandien naujajai klausytojų kartais ši atlikėja praktiškai menkai kam žinoma, nors atlikėja ir toliau leidžia albumus, tačiau tokio populiarumo, kokio buvo sulaukusi 1995-1998 metais jau tikriausiai niekada nebepasieks. 

Daina „You Oughta Know“ įrašyta 1994 metais, išleista 1995 metais priklauso alternatyvaus roko muzikos žanrui su lengvai įsimenamu priedainiu ir specifiniu Alanis balso tembru. Manau, kad ši daina kuo puikiausiai klausosi ir šiandien. Pasižiūrėkime:


Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą