2016 m. gruodžio 18 d., sekmadienis

Filmas: "Edvardas II-asis" / "Edward II"



Sveiki,

Derek Jarman režisierius laikomas savotišku aktorės Tildos Swinton atradėju kine. Nors nemaža šio režisieriaus filmų ji ir suvaidino pagrindinius vaidmenis, bet bene garsiausias filmas išliko teatrališkasis „Edvardas II-asis“ (angl. Edward) (1991). Filmas išties kaip koks stiliaus kokteilis, jame suplakti įvairūs laikotarpiai, įvairios siužetinės linijos, iš kurių išrutuliojama estetiška kino juosta, prisodrinta ne tik futuristinių vaizdinių, bet ir homoerotikos. Pagrindinis herojus Edvardas myli vyrus, tačiau įsipareigojimai valstybei ir karalienei drasko jį į gabalus. 

Erotizuotas ir teatralizuotas filmas, kuriame Tilda Swinton žybteli savo jaunu žavesiu ir estetiniais rūbais. Filmas nufilmuotas apleisto fabriko paviljonuose ir nė iš tolo neprimena realybės. Veikiau viskas kaip kokioje Šekspyro pjesėje, netgi monologai ir dialogai esti eiliuoti, kas apskritai apsunkino mano žiūrėjimą ir absoliučiai filmas pasirodė kaip kapotas veršelis ant stalo nei visumos produktas. Visoje toje valdžios ir palikuonių istorijoje įdomus požiūris į homoseksualizmą, veikiau jo paviršutiniškas vaizdavimas – orgijos, lėbavimas ir hedonistinis gyvenimas, bet tai tikriausiai susiję su laikmečio dvasia, kada vis dar priimta kovoti už savo įsitikinimus ir prigimtinę įvairovę, todėl iš dalies filmą galima priskirti LGBT kultūros revoliuciniam išsilaisvinimo judėjimui.

Nesu garantuotas, kad šis filmas daug kam patiks, man be tų paviljoninių idėjų filmas nesužavėjo ir nors jis ir taip neilgas, bet norėjau, kad dėl apsunkintos kalbos pasibaigtų dar greičiau.

Mano įvertinimas: 3/10
IMDb: 7.0


Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą